Tujina

Osumljenca za štirikratni umor na Hrvaškem našli mrtvega

Šibenik / Vodice, 30. 01. 2021 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Kaya Kamenarič, Karmelina Husejnović
Komentarji
262

Hrvaško je pretresel štirikratni umor. Okoli 13. ure se je najprej zgodil umor znanega šibeniškega poslovneža, lastnika trgovske verige, v Šibeniku pa še trojni umor. Hrvaška policija sumi, da je šlo za štirikratni umor. Osumljenca, ki je bil na begu, so na koncu našli mrtvega, najverjetneje si je sodil sam. Policija pa je potrdila, da sta imela šibeniški poslovnež in morilec poslovne odnose.

Tragedija na Hrvaškem se je začela okoli 13. ure, ko se je v Vodicah zgodil umor znanega podjetnika iz okolice Šibenika, ki je bil z avtomatsko puško ubit v avtu pred trgovino v Vodicah. Šibeniško-kninska policijska uprava je potrdila, da so v vozilu ob cesti v Vodicah našli mrtvega moškega. 

"Moški je bil prerešetan z okoli 20 naboji v kratkih rafalih v svojem avtomobilu, ženske, ki so tam zaposlene, pa so se drle 'Ubil nam je šefa, ubil nam je šefa'," je za portal dejala ena od prič. 

Prerešetano vozilo v Vodicah
Prerešetano vozilo v Vodicah FOTO: dnevnik.hr

Nekoliko kasneje, ob 13.23, je policija od nujne medicinske pomoči prejela drugo poročilo o dogodku. V objektu na Južni magistrali v Šibeniku so našli tri mrtve osebe, dva moška in žensko. Prva poročila kažejo, da so osebe umrle nasilne smrti.

"Najprej smo prejeli obvestilo, da so v Vodicah našli truplo mrtvega moškega. Nato je sledilo obvestilo, da so v Šibeniku še tri mrtve osebe, dva moška in ena ženska," je v novinarski izjavi pojasnil predstavnik hrvaške policije Šime Pavič in dodal, da za zdaj še ne vedo, kakšna je bila dejanska kronologija umorov. To bo pokazala šele kriminalistična preiskava. 

Pavić je potrdil tudi, da policija ve, kdo je storilec, ki je bil po umorih na begu. Potekala je tako obsežna iskalna akcija moškega, ki naj bi vozil siv avtomobil znamke Škoda Karoq, z registrskimi številkami ŠI-959-HF. "Občane pozivamo, da v primeru, da opazijo omenjeno osebno vozilo, lokacijo takoj sporočijo policiji," so zapisali in dodali, da naj se občani vozilu ne približujejo, ampak o tem takoj obvestijo policijo. 

Umor v Vodicah
Umor v Vodicah FOTO: dnevnik.hr

Morilca našli mrtvega

Okoli 19. uri pa je predstavnik šibeniško-kninske policije policije Pavić potrdil, da so glavnega osumljenca za štirikratni umor našli mrtvega. "Oseba, za katero sumimo, da je storilec, je bila najdena mrtva ob avtomobilu, ki smo ga iskali," je za HRT potrdil Pavić. 

Po poročanju hrvaških medijev je s tem iskanje storilca končano oziroma policija ne išče drugih osumljencev. Truplo osumljenca so našli malo pred 19. uro na odprtem prostoru v bližini Vodic. 

Policija: Storilec in umorjeni bila v poslovnih odnosih

Na vprašanje glede povezav med morilcem in umorjenim podjetnikom je predstavnik policije pojasnil: "Veliko je špekulacij. Lahko potrdim le, da sta storilec in umorjeni bila v poslovnih odnosih."

Na obeh lokacijah trenutno poteka preiskava, a za zdaj še niso potrdili, kako sta primera povezana. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Morilec naj bi najprej na Ražinah ubil tri ljudi, ki jih je povabil na sestanek na sedežu podjetja v stečaju. Kot poroča Šibenski, naj bi šlo za šibeniško pekarno Matkol v lastništvu B. K., ki je po neuradnih informacijah Slobodne Dalmacije tudi storilec. Podjetje naj bi šlo v stečaj pred tremi leti. Po umoru trojice naj bi se odpravil v Vodice in pred trgovino Djelo ubil še lastnika maloprodajne verige, ki je sedel v avtomobilu, poroča Šibenik.in.

Kmalu po dogodku so se širile govorice, da naj bi storilec skočil s šibeniškega mostu in se ubil, a je policija te navedbe zanikala. Po poročanju Index.hr naj bi policisti obkolili njegovo hišo, a kot kaže je zbežal, saj je policija pri iskanju osumljenca za pomoč prosila tudi državljane. Na terenu so bile dodatne policijske sile, ki so iskale storilca. Šibenik.in je poročal še, da je bilo iskanje napadalca razširjeno na območje Splita in Zadra.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (262)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ElectroVoice
02. 02. 2021 09.07
+2
Me zanima, kakšne svinjarije so ti tzv. biznismeni (beri goljufi z belimi ovratniki) počeli osumljencu. Stečajna je bržkone ceno prodaje postavila nerazumno nizko zato, da bi se kakšen njen favorit poceni dokopal do nepremičnine. Tudi jaz bi jih ohladil. Država take ščiti, hrvat pa je imel dovolj jajc, da je dokazal tudi ostalim podobnim v poduk, da morda le niso tako nedotakljivi.
murate
03. 02. 2021 17.50
zgodilo se je to ,da je neki kvazi ,,nedotakljiv ,, obrtniku ostal dolžan kr neki denarja.Ker je bil pek je sprejel kompenzacijo z moko ,ki naj bi imela bistveno nižjo ceno kot jo je dejansko imela na koncu.Obrtnika so ,,pošteno,,iztožili in njegovo premoženje želeli prodati za nekje 5% vrednosti prav temu ,ki je dolgoval obrtniku...Popolnoma prav je da je to storil,samo biti se nebi smel,pa da vidimo kako mu bodo sodili.
Foxn.ca
31. 01. 2021 21.17
+1
Jimi 1 je zapisal zadnji stavek: - Pri nas so bolj aktualni ,,mesarji,, kot peki zadnje čase.
mungus
01. 02. 2021 08.23
+1
Pri nas se tudi zloglasna tovornjakarska avtovleka na AC nič kej ne razlikuje od te Hrvaške navlake big bosov...
Jimi1
31. 01. 2021 18.08
+3
Kot berem je mafija z zaščito ,,pravne države,, poskušala po balkansko spraviti postenega državljana ob vse prigarano v življenju... Slednji je ob trpkem spoznanju s seboj vzel 4 mafijce,ki so se na dejali ,,lahkega plena,,. Ko sodstvo ne služi pravici,temveč mafiji v imenu t.i. pravne države se lahko zgodi,da pravica poišče učinkovito bljiznico... Pri nas so bolj aktualni ,,mesarji,, kot peki zadnje čase.
samuray1
01. 02. 2021 08.22
-2
RamzesII
31. 01. 2021 10.58
+1
"ženske, ki so tam zaposlene, pa so se drle 'Ubil nam je šefa, ubil nam je šefa'" Resno, čudna izjava. Vzbuja različne asociacije, le kaj so ženske imele v mislih, a ni tip prej kaj drugega kot to. Le kaj si njegovi bližnji mislijo o tem.
mccm
31. 01. 2021 10.35
+2
glede na to, da je hojs izjavil, da pri nas štejemo vsakega umrlega obolelega za covidom, kot smrt zaradi covida. Se nebi čudil, da bi se to zgodilo tudi pri kom od te četverice... eden umrl zaradi ak47, ostali zaradi covid19
Dermeister
31. 01. 2021 10.03
+7
Jaz upam, da so si SLovenski stečajni-kriminalni upravitelji vzeli v poduk to zgodbo, ker po toči zvoniti bo prepozno.
GAMBLER63
31. 01. 2021 09.58
+7
To je možno samo na Balkanu. Dobavitelj (pek) je bil dolžen kupcu (trgovcu) in je moral v stečaj. Začelo pa se je tako, da trgovec ni plačeval peku za dobavljeni kruh...dokler pek ni ostal brez likvidnostnih sredstev in je moral v kompenzacijo. Nato ta isti trgovec nastopi kot dobavitelj in mu prodaja moko dražje kot kruh...
Carmenbula
31. 01. 2021 09.58
+9
To je zgodba stečaja kot pri nas v VEGRADU in ostalih podjetjih načrtno siromašenje stečaj natega v celoti, vsii vedo od sodišča Občinskih vladnih struktur zakaj se gre saj izvajajo naši rdeči komunisti in traja tako dolgo da dobesedno očerupajo, posesajo podjetje, zmolzejo do konca potem pa Deya vu za delavce ni denarja, povsod po Sloveniji kriminalne zgodbe..prvo kapital na drugo firme, za naše pufe in miši pa v skladišče in za delavce ne ostane ničesar..te kriminalne zgodbe smo gledali skozi no na Hrvaškem in drugod pa še deluje pravica...in sedaj so res vsi poplačani tako kot je prav..
emilzapata
31. 01. 2021 09.57
+8
"poslovnež" mu ni plačal dobavljenih izdelkov, država, ki gabi namesto s svojimi zakoni ščitila, mu je pa namesto tega poslala na grbo stečajnega upravitelja in še davkarijo. Nič kolikokrat videno v Sloveniji. Čedalje več nas je, ki šele 40 let po Kardeljevi smrti spoznavamo, kaj je hotel povedati Kardelj, s takrat za nas noro teorijo o samuopravljanju in socializmu, službi družbenega knjigovodstva, pa še kaj.
el capitano
31. 01. 2021 09.55
+1
Čas kapitalizma in mentaliteta seljaskih kravjih mešetarjev v zakotju je vedno problematična..
mungus
31. 01. 2021 09.37
+9
To pa je rezutat ko vladna mafija gre čez trupla in ko si določi žrtev katero je treba total uničiti samo žrtev kot morilec je vzel stvar v svoje roke saj v končni fazi ni imel kaj zgubit...in temu vladajoče elite pravjo "pravna država" nič kaj bolje tudi ni v SLO saj če samo pogledamo primer Žonta je vse jasno!!!
Vedezvevse
31. 01. 2021 09.28
+8
sami HDZ zločinci v kravatah : premoženje firme je stečajna uparviteljica ocenila na 700.000, v resnici je bilo vredno vsas 3 mili eur. Eno halo ogoljufanega morilca so mrhovinarji že naprej prodajali za 1 mil eur.
yugo13
31. 01. 2021 09.23
+9
Po moje ga ni zastonj ubil. Tudi pri nas si marsikateri podjetnik zasluži kaj takega...
daiči
31. 01. 2021 09.27
+1
kdo pa je še katerga zastonj ubil, pa pustmo zdej serijske morilce
Tomy Bananas
31. 01. 2021 09.15
+6
Pri nas bi policija za pomoč državljane poklicala 14 dni kasneje seveda oaumljenec pri nas bi imel zakrit obraz in brez inicijalk.
medusa
31. 01. 2021 09.14
-1
Najprej ma vse ...po tem nima nič in za to krivi druge ... To je šele začetek ! Samomori , umori , ... ljudje ne morejo plačevat računov , pufov , hrane ,prej so imeli pa vse ...
anjerd
31. 01. 2021 09.03
+2
Balkanski poslovneži 🤔
Brabus
31. 01. 2021 08.59
+9
To niso bili poslovneži, ampak,kriminalci. Vsakemu svoje.
Tomy Bananas
31. 01. 2021 09.15
+8
Tu je bil kriminalec samo lastnik trgovin ,ki ni plačeval kupljenega
Vedezvevse
31. 01. 2021 09.29
+6
Pomemben petelin
31. 01. 2021 08.55
-1
Tole počne naš KKK Kriminalni Komunistični KonveTWITO , Slovenijo bo na kant spravu, da bi ti ki mu držijo stolček prišli do turističnih objektov pod ceno z zvezami na koncu jih bodo pa tujci preskočili- izdajalci.
Pomemben petelin
31. 01. 2021 08.49
+3
A je naš pacient že twitnil, da če bi razčistili z komunistično preteklostjo pa to?
mijavci
31. 01. 2021 08.49
+18
Pri nas se takim zgodbam izognejo tako, da enim raje odpišejo 40 milijonov.