Tujina

Umrl voznik avtobusa, ki so ga pretepli nasilneži brez zaščitnih mask

Pariz, 12. 07. 2020 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
53

59-letni Philippe Monguillot, voznik avtobusa iz Francije, je bil po brutalnem napadu, ki se je zgodil pred tednom dni, možgansko mrtev. V petek pa se je njegova družina odločila, da ga odklopi z aparatov, ki so ga umetno ohranjali pri življenju. Tožilstvo je vložilo obtožnice proti štirim napadalcem.

"Odločili smo se, da ga izpustimo. Zdravniki so nas pri tem podprli," je po poročanju CNN povedala njegova 18-letna hčerka Marie Monguillot. 

"Ta primer se je dotaknil naših src. Spominjali se ga bomo kot zglednega državljana in ga ne bomo nikoli pozabili. Kaznovali bomo storilce tega nagnusnega zločina," je prek Twitterja sporočil francoski premier Jean Castex in dejanje nasilnežev označil za strahopetno.

Tudi francoski notranji minister Gérald Darmanin je izrazil sožalje njegovi družini, sodelavcem in prijateljem. "To strahopetno dejanje ne bo ostalo nekaznovano," je sporočil in napovedal, da bo odpotoval v Bayonne ter se sestal s sindikati in uslužbenci javnega potniškega prometa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo 

Grozljiv napad se je zgodil prejšnjo nedeljo v mestu Bayonne v Franciji. Skupina štirih moških je želela vstopiti na avtobus, a trije niso nosili zaščitnih mask, zato jih je voznik opozoril, da si jih morajo nadeti. Moški opozorila niso upoštevali in so 59-letnika pričeli žaliti. Izbruhnil je pretep, dva moška pa sta voznika porinila z avtobusa na tla in ga pričela brcati. 

Philippe Monguillot je utrpel hude poškodbe glave in je bil možgansko mrtev. Ko so prispeli reševalci, je bil nezavesten. 

Moški so po napadu pobegnili, kasneje pa jih je policija izsledila. Tri dni po napadu je francosko tožilstvo zoper dva vpletena vložilo obtožnico, ki ju bremeni poskusa umora. Druga dva sta obtožena, da vozniku nista priskočila na pomoč in da sta skrivala osumljenca na svojem domu. 

Nošenje zaščitnih mask na sredstvih javnega prevoza je v Franciji obvezno, epidemija koronavirusa pa je v državi zahtevala že več kot 30.000 življenj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3