Tujina

Uspešen zaključek iskanja pogrešanega tigra

Houston, 17. 05. 2021 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Houstonu so po tednu dni le našli tigra, ki so ga posneli na dvorišču neke hiše, nato pa ga je domnevni lastnik pred očmi policije spravil v avto in se z njim odpeljal v neznano. Žival zdaj čaka mirnejše življenje, preselili so jo v zavetišče v bližini Dallasa.

Precej nevsakdanji primer so obravnavali policisti v teksaškem Houstonu. Kar teden dni so iskali pogrešanega tigra in ga nazadnje tudi našli. 

Zgodba, ki se je srečno razpletla v soboto, se je začela odvijati šest dni prej, ko je domačin žival zagledal na svojem dvorišču. Fotografije je objavil na družbenem omrežju in takoj so pritegnile ne le pozornost okoliških prebivalcev, ampak tudi policije. A ko so možje v modrem prispeli na kraj dogajanja, se je tam znašel tudi tigrov domnevni lastnik Victor Hugo Cuevas. Žival je spravil v svojega terenca in odbrzel, policija pa je že kmalu izgubila sled za vozilom, poročajo tuji mediji. 

Cuevasa, ki je obtožen umora in zato pogojno na prostosti, so zaradi bega pred policijo nekaj dni pozneje prijeli. Njegov odvetnik sicer trdi, da ni lastnik Indie, da pa zanjo pogosto skrbi. A prav Cuevasova žena je bila tista, ki je v soboto zvečer tigrico predala policiji in poskrbela, da so si prebivalci Houstona oddahnili. 

"Takšne živali nikakor ne bi smeli imeti doma. Samo devet mesecev ima, pa že tehta 80 kilogramov. Odrasla bo dosegla težo 270 kilogramov," je opozoril poveljnik houstonske policije Ron Borza in dodal, da je to divja žival, ki lahko "povzroči veliko škode". Vseeno jo je brez strahu božal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tigrico zdaj čaka mirnejše življenje. Preselili so jo v zavetišče v bližini Dallasa, kjer bo imela dovolj veliko ogrado z gozdom in bazenom. 

Na območju Houstona je prepovedano imeti tigre, dovoljeni pa so v številnih drugih delih Teksasa, a morajo lastniki izpolnjevati stroge pogoje. Po podatkih Svetovnega sklada za naravo (WWF) v ZDA v ujetništvu živi okoli 5000 tigrov, poroča BBC.  

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medusa
17. 05. 2021 14.36
+1
In tako bo vrsta preživela ... Zasužnjili smo že vse kar leze in gre ... V iskanju ljubezni ... En drugega pa vidt ne mormo...
Space Voyager
17. 05. 2021 14.30
+4
Kako lahko komu dopuščajo, da ima v svoji lasti tigra?! Ne samo, da gre za izjemno nevarno žival, je tudi izjemno ogrožen.
medus
17. 05. 2021 14.30
+5