Tujina

Ustrelil svojo ženo, sedemletno hči, nato pa sodil še sebi

Epsom, 07. 02. 2023 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poročali smo o smrti tričlanske družine iz Velike Britanije. Njihova trupla so našli na posesti na območju šole. Izkazalo se je, da je ravnateljico šole ustrelil njen mož, nato je z isto pištolo ustrelil njuno sedemletno hčerko, na koncu pa sodil še sebi. Preiskava sicer še poteka.

Svojo 45-letno ženo Emmo Pattison in sedemletno hči Lettie naj bi v družinski hiši na območju šole ubil 39-letni George Pattison, ki je imel dovoljenje za nošenje orožja.  

Po poročanju BBC-ja je Pattisonova v soboto, malo pred tragičnim dogodkom, v stiski poklicala družinskega člana. Ko je sorodnik prihitel na kraj dogodka, so bili vsi trije mrtvi.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija v Surreyju dogodek še preiskuje, zato je z informacijami za zdaj skopa. So pa javnosti razkrili, da naj bi Pattison dovoljenje za nošenje orožja obnovil pred kratkim. Le nekaj dni pred umorom je policija govorila s Pattisonom, saj je preverjala informacije glede njegovega novega naslova.  

Policija naj sicer para predhodno ne bi obravnavala. Obdukcijo bodo predvidoma opravili ta teden. 

Pattisonova je septembra lani, potem ko je bila šest let ravnateljica srednje šole Croydon v južnem Londonu, postala prva ženska ravnateljica Epsoma. Sodelavci so jo označili za čudovito učiteljico, predvsem pa čudovito osebo. "V imenu vseh želim povedati, da smo popolnoma šokirani in ne moremo verjeti tej tragični novici," je dejal eden od sodelavcev.  

Mož je bil medtem računovodja in direktor podjetja Tanglewood 2016, ki se ukvarja s svetovanjem pri upravljanju.

Decembra je Pattisonova sodelovala v podkastu, ki so ga pripravili učenci, in povedala, da je bila selitev za njeno družino "res velika sprememba". "Dobila sem novo službo, novo službo je dobil tudi moj mož, čeprav to ni bilo pričakovano, moja hči pa obiskuje novo šolo," je povedala.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spermi?
07. 02. 2023 20.57
+5
Zakaj ni si samo sebe plejhno v svinsko glavo
Rožle Patriot
27. 02. 2023 10.50
+2
Zdaj je že konec ... že prej bi ga morali opazovati, sigurno se je vedel čudno .. !
Cool8
07. 02. 2023 18.24
+8
Zakaj vedno za vsakega , ki strelja napišete, ali je imel dovoljenje za orožje ali ga ni imel. To je irelevantno, ko nekdo strelja z orožjem na druge ljudi , takrat ni važno , če ima dovoljenje ali pa ga nima .... lp.
User154348
07. 02. 2023 16.51
+3
Kako lahk svojega majhnega otroka pogledaš in nato ustreliš.... ne razumem in nikol ne bom... rip
Uporabnik1812060
07. 02. 2023 14.44
+24
A ni mogel fentati samo sebe? A ja, seveda ne, ego je ven tolkel! Pa kakšen človek si, da lahko tako mirno ustreliš svojega otroka? Je grozno, da tudi partnerja, ampak otroka se mi zdi še nekako huje.
Krneki 00
07. 02. 2023 14.38
-4
a se je mogoče v hrbet ustrelil? ker zadnje čase je velik takih "samomorov" :-)