Tujina

V balonarski nesreči umrla dva španska turista, kriv je bil močan veter

Kayseri, 18. 10. 2022 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.J., STA
Komentarji
0

V Kapadokiji v Turčiji je zaradi nedavnega močnega vetra strmoglavil balon. V nesreči sta umrla dva španska turista, še trije pa so bili poškodovani. V balonu, ki je vzletel iz samostana v bližini mesta Avanos, je bilo skupaj 28 turistov in dva člana posadke.

"Balon je nenadoma padel z neba okrog 9. ure zjutraj, ko je prišlo do nepričakovano močnega sunka vetra," so sporočili iz urada guvernerja v Nevsehirju, pokrajini v osrednji Turčiji, kjer se nahaja Kapadokija. Dodali so, da so že začeli preiskavo nesreče. 

Guverner je sporočil še, da življenje treh drugih poškodovanih Špancev ni ogroženo, da pa nadaljujejo z njihovim zdravljenjem v lokalnih bolnišnicah, poroča Euronews

Balon (slika je simbolična).
Balon (slika je simbolična). FOTO: iStock

Izleti z balonom so sicer priljubljena turistična atrakcija v Kapadokiji, ki je znana po starodavnih vaseh in skalnih formacijah, ki jih imenujejo tudi "pravljični dimniki". V zadnjih letih je na tem območju prišlo do več nesreč z baloni.

Leta 2013 so ob trčenju dveh balonov umrli trije brazilski turisti, leta 2017 je umrl danski turist, ko je balon strmoglavil zaradi močnega vetra, istega leta pa je bila nesreča z balonom usodna za francoskega diplomata, ko je balon zadel električni vod.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.