Tujina

V eksploziji in požaru v ruski tovarni smodnika 17 mrtvih

Moskva, 22. 10. 2021 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V tovarni smodnika v regiji Rjazan jugovzhodno od Moskve je odjeknila eksplozija, po kateri je izbruhnil požar. Pri tem je umrlo 17 ljudi, saj so med ruševinami našli še zadnjo pogrešano osebo. Pred tem je v bolnišnici zaradi hudih opeklin umrla še ena oseba. Tovarna je bila v eksploziji povsem uničena.

Po podatkih ruskega ministrstva za izredne razmere je eksplozija odjeknila v tovarni eksploziva PGUP Elastic v kraju Lesnoje, ki leži približno 300 kilometrov jugovzhodno od Moskve. Vzrok eksplozije so po navedbah ministrstva "kršitve tehnoloških procesov in varnostnih pravil". Požar je izbruhnil ob 8.22 po lokalnem času (7.22 po srednjeevropskem).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lokalni mediji poročajo, da naj bi se nesreča zgodila, ko so želeli zaposleni ob začetku delovne izmene vklopiti stroje.

Poslopje tovarne je bilo v eksploziji povsem uničeno, so navedle reševalne službe. Požar, ki za lokalne prebivalce ni predstavljal nevarnosti, so medtem že pogasili.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Generacija56
22. 10. 2021 11.58
+3
Jaz ne razumem nekaj drugega. Ko se zgodi nesreča in Baldwin ustreli eno luštno deklico, je komentiranje zaklenjeno. Ko pa se zgodi nesreča v Rusiji, pa je portal odprt za trolanje. Koliko je torej sporno, da se po sceni snemanja filma nosi ostra municija, delo v tovarni smodnika pa ni?
flojdi
22. 10. 2021 13.08
. no , meni je uspelo zapisat nekaj pod zapisom o tako nesrečno umrli … (ampak .. verjetno mi je že vrnjeno" na mojo pošto - tja grem pogledat pa približno 1x na leto ) / se pa spominjam pripovedovanj sodelavke ( pred sedmimi leti ) , ki je delala v naši smodnišnici . o Varovanju , Nesrečah , .. zelo zanimivo .. ker nam , vsem ostalim , take stvari niso bile nikoli osebno sPoznane
Vene
22. 10. 2021 11.48
Al ne razumem, ali pa sem malo posrecen, ampak mislim, da jih je 16 žrtev (umrlo) in da se je vec poskodovanih?