Tujina

V eksploziji, ki je uničila dve hiši, umrl mlajši otrok

Lancashire, 16. 05. 2021 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
10

V eksploziji v Lancashiru v severozahodni Angliji, ki je uničila dve hiši, je umrl majhen otrok, še štiri osebe so ranjene. Poleg dveh popolnoma uničenih je poškodovana še tretja hiša, delci razbitin pa so se razleteli po celotni soseski. Točen vzrok nesreče še ni znan, a policija sumi, da je šlo za eksplozijo plina.

Eksplozija na aveniji Mallowdale se je zgodila v nedeljo okoli 2.30 zjutraj. Štiri osebe, dva moška in dve ženski, so bile prepeljane v bolnišnico, od tega dve s hudimi telesnimi poškodbami, poroča The Guardian.

Bližnji prebivalci so hrup eksplozije opisali kot "kot eksplozijo bombe" in povedali, da so delci razletenih hiš prekrili bližnje ulice in polja. Natančen vzrok eksplozije še ni znan, policija pa kraj dogodka še vedno preiskuje. "Na žalost lahko zdaj potrdimo, da je umrl majhen otrok in da so bile ranjene še štiri osebe, dve hudo. Vsem prizadetim izrekamo sožalje," so dejali.

Eksplozija v Lancashiru-3
Eksplozija v Lancashiru-3 FOTO: AP

Po poročanju gasilsko-reševalne službe Lancashire je na kraj dogodka prihitelo deset gasilskih vozil. Ben Norman, pomočnik glavnega gasilskega častnika, je dejal, da bo preiskava vzroka eksplozije potekala "počasi in metodično". "Prizadevali si bomo, da se preiskava varno zaključi. Da bi zagotovili, da se bodo lahko prebivalci čim prej vrnili k svojemu običajnemu življenju, pa bomo sodelovali tudi z lokalno skupnostjo," je dejal.

Pojasnil je še, da je nesreča vplivala na varnost več domov, ljudje pa na tem območju ne morejo ostati. "Ljudi prosimo, naj bodo potrpežljivi, v mislih pa naj imajo družine, ki jih je nesreča najbolj prizadela," je dodal.

Eksplozija v Lancashiru-2
Eksplozija v Lancashiru-2 FOTO: AP

"Zvok me je resnično prestrašil, še vedno sem precej pretresena. Česa takšnega še nisem doživela. Bilo je kot bi eksplodirala bomba," je povedala 74-letna Susan Faulkner, ki živi na aveniji Mallowdale. "Živim kar daleč od hiše, ki je eksplodirala, pa je bil vseeno udrt del mojih vrat. Sosedi pa so se razbili krožniki," je dodala.  

Dan Knowles, ki živi štiri ulice od kraja eksplozije, je dejal, da je sprva mislil, da je bil potres. "Celotna hiša se je tresla," je dejal. "Ostali smo v zaprtih prostorih in izklopili vse električne naprave, nato pa vso noč zaskrbljeno čakali," je dodal.

Eksplozija v Lancashiru-1
Eksplozija v Lancashiru-1 FOTO: AP

Številni so že začeli z zbiranjem denarja za prizadete v nesreči, akcije sta se lotila tudi bližnja lokala.

Lancashirska policija je dejala, da sodeluje z inženirji plinskih servisov, da bi to območje naredila varno. Podjetje Electricity North West pa je sporočilo, da so med preiskavo eksplozije zaustavili oskrbo z električno energijo na območju.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
16. 05. 2021 17.37
+4
Dve leti star fantek, žalostno.
Škrinca
16. 05. 2021 17.35
-17
menda je bil hamas.....vsaj svečkarji tako lajnajo
VeNoM
16. 05. 2021 18.24
+4
RamzesII
16. 05. 2021 17.33
+0
Policija bi raje s pomočjo strokovnjakov raziskala vzrok, ne pa ugibala, ker potem sledi prvemu prepričanju, 'spregleda' pa resnico.
RamzesII
16. 05. 2021 17.03
-2
"da bo preiskava vzroka eksplozije potekala "počasi in metodično". "Prizadevali si bomo, da se preiskava varno zaključi. Da bi zagotovili, da se bodo lahko prebivalci čim prej vrnili k svojemu običajnemu življenju" Eno nasprotuje drugemu, če bo eno potekalo počasi, drugo ne bo nič hitreje.
RamzesII
16. 05. 2021 17.01
-2
Plin ja, resnica je lahko drugačna, zakaj prebivalci govorijo drugače, pa razsežnost eksplozije.
RamzesII
16. 05. 2021 17.34
-1
Zakaj policija že vnaprej, brez dokazov, kaže na plin, na koncu bo kriv plin.
MucaNeGrize
16. 05. 2021 16.53
+0
tako je v Gazi 24 h na dan ...
MucaNeGrize
16. 05. 2021 16.55
-2
razlika je samo v tem...da bodo tukaj pomagali vsi...V Palestini pa niti otrokom- nihče
Don Jr.
16. 05. 2021 18.29
+2
ne klobasaj... Vsa finančna pomoč v milijardah dolarjev ki gre Gazi se konvertira v orožje za sveto vojno proti judom s strani Hamasa. S vsemi milijardami niso zgradili nobene šole, nobene bolnice, infrastruktur je zanič ker gre ves denar v oborožitev. Nagnusni ste vsevedi ki nimate pojma in klobasate kot totalni bluzatorji in iščete uporabne tepčke da se vam v zablodi pridružijo.