Tujina

Avstrijska policija: zelo verjetno je na posnetku izginula Danka

Ljubljana , 03. 04. 2024 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.K., K.K.
Komentarji
0

Avstrijska policija je sporočila, da je deklica na posnetku z Dunaja zelo verjetno pogrešana Danka. Kot so sporočili, so potem, ko so posnetek pregledali sorodniki pogrešane deklice, zaključili, da gre najverjetneje za izginulo deklico iz Srbije. Avstrijske oblasti so pozvale vse, ki bi videli ženski, ki sta na posnetku z malčico, da takoj pokličejo policijo. Avstrijski medij zdaj trdi, da je našel eno od Romunk. Ta pa pravi, da je na videu njena hči in ne pogrešana srbska deklica.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Preobrat v primeru pogrešane Danke
    02:42
    Iz 24UR ZVEČER: Preobrat v primeru pogrešane Danke
  • Iz 24UR ZVEČER: Pogovor z Damjanom Mikličem
    02:21
    Iz 24UR ZVEČER: Pogovor z Damjanom Mikličem

Preiskava izginotja dveletne Danke Ilić poteka tudi v Avstriji, potem ko se je v soboto pojavil video posnetek deklice, ki ga je na tramvajski postaji na Dunaju posnel srbski državljan, ko je ocenil, da bi bila deklica, ki jo je videl, lahko dveletna Danka. Interpol je medtem za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb. 

Dunajska policija prosi vse, ki bi videli ženski, ki sta spremljali deklico, naj takoj obvestijo oblasti. Sklepajo namreč, da je na posnetku resnično izginula srbska deklica, so sporočili danes. Deklica je sicer pogrešana od torka, 26. marca letos. 

Če imate kakršno koli informacijo o pogrešani srbski deklici Danki Ilić, lahko to sporočite tudi slovenski policiji. Zaenkrat za pogrešano deklico namreč še vedno ni nobenih sledi, zato srbska policija prosi za pomoč vse, ki bi kar koli vedeli o njej, njenem morebitnem nahajališču ali okoliščinah izginotja, so sporočili s Policije.

So našli eno od iskanih žensk?

Avstrijski portal Cosmo je pozno zvečer sporočil, da je našel eno od dveh žensk s posnetka. Romunka naj bi živela in delala na Dunaju, mediju pa je dejala, da je deklica na videoposnetku, ki kroži v javnosti, njena hči in ne pogrešana srbska deklica. "Od nedelj živim v peklu. Ponoči sem dobila sporočilo, da se je na družbenih omrežjih pojavil video z mojo podobo ter da me iščejo zaradi pogrešanega otroka," je po poročanju portala dejala ženska.

"V torek sem šla na policijo in jih prosila, naj zaščitijo mene in mojega otroka. Zelo me je strah," je dejala ter ob tem dodala, da kot mati sočustvuje s starši iz Srbije. Upa, da deklico najdejo, a da se je zdaj tudi sama znašla v nočni mori.

Mediju je dejala še, da naj bi se ji avstrijska policija za trpljenje opravičila, vendar pa oblasti slednjega še niso potrdile.

Iskanje pogrešane Danke
Iskanje pogrešane Danke FOTO: GPU

Spomnimo, da je deklica visoka 85 cm. Ima rjave lase in oči. Ko je izginila, je imela oblečeno olivno zeleno jakno, vijoličaste hlače in črne športne copate.

Kot je sporočila slovenska policija, je ponoči in podnevi območje Bora preletaval helikopter, okolico Banjskega polja pa so policisti preiskovali z droni. Na kraju je več kot tisoč ljudi, med njimi policija, žandarmerija z iskalnimi in reševalnimi psi, gasilci, pripadniki gorske reševalne službe, lovci in občani. Uporabljajo se tudi brezpilotna letala in helikopterji, v iskanje pa so se vključili tudi borski rudarji. 

Srbska policija je 26. marca prvič aktivirala sistem Najdi me (Amber Alert), namenjen nujnemu obveščanju javnosti v primeru pogrešanja mladoletne osebe.

V minulih dneh so podrobno preiskali območje okoli družinske hiše. Še vedno preiskujejo tudi teren na območju Banjskega polja, preiskavo pa so po navedbah ministrstva za notranje zadeve razširili na ozemlje cele Srbije, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1