Tujina

V Italiji trčila potniška vlaka, poškodovanih 17 oseb

Faenza, 10. 12. 2023 22.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na območju italijanske pokrajine Ravenne sta pri nizki hitrosti trčila dva vlaka, ki sta vozila v isti smeri. Čeprav je trčenje na začetku sprožilo večji preplah, pa so bile na srečo poškodbe potnikov lažje. Poškodovanih je sicer 17 oseb. Vzrok za trčenje trenutno še preiskujejo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Okoli 20.20 je sta v Italiji, na območju pokrajine Ravenna, trčila dva potniška vlaka, ki sta po tirnicah vozila v isti smeri. Po poročanju Rai Newsa gre za regionalna vlaka, ki sta potovala proti severu, trčila pa sta na srečo pri nizki hitrosti. Oblasti trenutno še ugotavljajo vzroke, ki so privedli do nesreče.

Kot kaže, se je napaka zgodila pri komunikaciji z lokomotivama. Kot poroča Ansa, se predvideva, da je strojevodja opazil oviro ob tirih, a ob tem poudarjajo, da bo treba vse informacije še preiskati.

Trčenje dveh vlakov v Italiji
Trčenje dveh vlakov v Italiji FOTO: Vigili del Fuoco

Ob trčenju se je sicer lažje poškodovalo 17 potnikov, ki so jih oskrbele službe nujne medicinske pomoči. 

Na kraju so poleg zdravstvenih delavcev posredoval tudi italijanski gasilci ter policija. "Tesno sodelujemo z regijo Emilija-Romanja in s silami civilne zaščite," je sporočil župan mesta Faenza Massimo Isola. Ob tem se je zahvalil vsem ekipam, ki so posredovale v nesreči.

Železniški promet med Forlijem in Faenzo je bil zvečer še vedno prekinjen. Ustavljenih je bilo tudi več vlakov, ki so že bili na poti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.