Tujina

V izraelskem napadu umrla nosečnica, iz njene maternice uspeli rešiti dojenčka

Rafa, 21. 04. 2024 18.16 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz maternice Palestinke, ki je bila z možem in hčerko ubita v izraelskem napadu na mesto Rafa, so zdravstveni delavci uspeli rešiti dojenčka. "Četudi bo preživela, se je deklica že rodila kot sirota," je dejal njen zdravnik, ki v bolnišnici skrbi za dojenčico. V nočnem napadu je bilo sicer v dveh stanovanjskih hišah ubitih 19 oseb, med njimi kar 13 otrok.

Izraelski napadi na Gazo ne popuščajo. Ponoči so rakete zadele dve stanovanjski hiši, po poročanju Reutersa umrlo 13 otrok, skupaj pa 19 ljudi. Umrli so tudi noseča Palestinka, njen mož in hčerka. A zdravstveni delavci so kljub temu uspeli iz maternice nosečnice rešiti še nerojenega otroka.

Dojenčica tehta 1,4 kilograma, na svet pa so jo uspeli spraviti s pomočjo carskega reza. Zdravnik Mohammed Salama, je dejal, da je deklica trenutno v stabilnem zdravstvenem stanju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko je njena mama Sabreen Al-Sakani umrla, je bila noseča 30 tednov. Deklica je trenutno v inkubatorju v bolnišnici v Rafi skupaj s še enim dojenčkom.

Njena starejša sestra Malak, ki je v napadu umrla poleg staršev, je želela novo družinsko članico poimenovati Rouh, kar v arabščini pomeni duh, je povedal njen stric Rami Al-Sheikh. "Vesela je bila, da bo kmalu na svet privekala tudi njena sestrica," je dejal.

Mala deklica bo zdaj v bolnišnici ostala od tri do štiri tedne, je povedal njen zdravnik. "Potem bomo pa bomo videli, kam bo ta otrok odšel. Morda jo bo k sebi vzela teta ali pa njen stric, morda pa njena stara starša. Največja tragedija pa je, da četudi ta otrok preživi, je že na svet prišla kot sirota," je dejal.

Na vprašanje o žrtvah v Rafi je tiskovni predstavnik izraelske vojske dejal, da so bili v Gazi napadeni različni cilji militantov, vključno z vojaškimi bazami, izstrelitvenimi točkami in oboroženimi ljudmi. A poleg otrok sta po poročanju medija umrle tudi najmanj dve ženski.

 "Ste med vsemi ubitimi videli enega moškega?" je v obupu vprašal Palestinec Saqr Abdel Aal, ki je v napadu izgubil svojo družino. "To so ženske in otroci. Izbrisana je bila moja celotna identiteta, z ženo, z otroki, z vsemi," je dejal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja