Tujina

V streljanju v bližini Vancouvra več žrtev

Langley, 25. 07. 2022 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.K., STA
Komentarji
2

V kanadski provinci Britanska Kolumbija v bližini mesta Vancouver je bilo v ponedeljek zgodaj zjutraj po lokalnem času v streljanju ranjenih več ljudi, policija pa je potrdila tri smrtne žrtve, vključno s strelcem, ki je napadel brezdomce.

Streljanje v Kanadi
Streljanje v Kanadi FOTO: AP

"Lahko potrdimo več žrtev in več strelskih prizorišč," je o strelskem napadu v mestu Langley v Britanski Kolumbiji povedala tiskovna predstavnica kanadske policije Rebecca Parslow.

V napadih sta umrla dva moška, moški in ženska sta bila resno ranjena, motiv pa za zdaj še ni natančno znan. Parslowa je razkrila tudi, da so bile žrtve brezdomci in da policija sumi, da je bil napad ciljno usmerjen, poroča CBC.  

Streljanje v Kanadi
Streljanje v Kanadi FOTO: AP

Eden od moških je bil ubit blizu socialnih stanovanj, drugi pa v bližini avtobusnega krožišča v Langleyju. Kanadska kraljeva konjeniška policija je sporočila, da so strelca pokončali.

Njen poveljnik Ghalib Bhayani je dejal, da aktivno preiskujejo več streljanj za katera motiva ne poznajo in ne vedo ali obstaja kakšna povezava med strelcem in žrtvami.

"Med interakcijo s strelcem, ki so ga našli blizu ranjenca, je policija uporabila strelno orožje in strelca ubila," je sporočila policija.

Streljanje v Kanadi
Streljanje v Kanadi FOTO: AP

Množični strelski napadi v Kanadi niso tako pogosti kot v ZDA, a tudi tam občasno pride do incidentov. Najbolj smrtonosen napad v zgodovini države se je zgodil leta 2020, ko je moški preoblečen v policista lomastil po provinci Nova Škotska in pobil skupaj 22 ljudi. Napadal jih je po domovih in ob tem zažigal hiše.

Kanada je sicer nekoliko zaostrila orožarsko zakonodajo, potem ko je morilec leta 1989 na fakulteti v Montrealu pobil 14 žensk in na koncu še sebe.

V omenjeni državi je potrebno orožje prijaviti, prepovedano pa je posedovanje avtomatskega ali polavtomatskega orožja. Za nakup orožja je potrebno opraviti tečaj in prestati pregled morebitne kriminalne preteklosti in psihološko oceno.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

patogen
26. 07. 2022 08.07
+2
Kanada? Saj Kanada ima zakon z zelo restriktivno orožarsko zakonodajo.
IKOSS
26. 07. 2022 08.00
+4
Kanada ima izjemno restriktivno zakonodajo in vendar ni ta uspela preprečiti tega incidenta! Izjemno strokovno sporno, celo naivno je pričakovati, da bi bil tak cilj dosežen ob še dodatnem zaostrovanju. Vztrajati pri neučinkovitih ukrepih pa predstavlja kršitev pravil nomotehnike.