Tujina

V Koloradu v množičnem streljanju ubitih pet oseb

Colorado Springs, 20. 11. 2022 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ZDA je v streljanju v gej klubu umrlo pet oseb, ranjenih je bilo 18, poročajo ameriški mediji. Policisti so sporočili, da so osumljenca že prijeli in je v priporu, o motivu za streljanje pa še niso želeli govoriti.

V soboto zvečer je v gej klubu Q v Colorado Springs v ameriški zvezni državi Kolorado v streljanju umrlo pet ljudi, je sporočila policija, ranjenih je bilo še 18. "Našli smo eno osebo, za katero menimo, da je osumljenec," je povedala poročnica policije Colorado Springs Pamela Castro. "Osumljenec je v tem trenutku v priporu," je dejala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija o morebitnem motivu ni želela govoriti. Stotnik gasilcev Colorado Springs Mike Smaldino je dejal, da se je enajst reševalnih vozil odpeljalo na prizorišče, po tem, ko so prejeli več klicev."Tukaj bomo še veliko, veliko ur," je povedala Castrova in dodala, da so na kraj prišli tudi preiskovalci FBI.

V izjavi je klub streljanje označil za "sovražni napad" na skupnost LGBTQ. Dodali so, da so stranke premagale strelca. Na družbenih omrežjih so zapisali, da je klub "skrušen zaradi nesmiselnega napada na našo skupnost" in izrazili sožalje žrtvam in njihovim družinam. "Zahvaljujemo se hitrim odzivom junaških strank, ki so ukrotile strelca in končale ta sovražni napad," so še dodali.

"Američani ne morejo in ne smejo biti strpni do sovraštva," je v odzivu na napad poudaril ameriški predsednik Joe Biden. "Kraji, ki naj bi bili varna zatočišča in prostori sprejemanja, nikoli ne bi smeli postati kraji nasilja. A se to vseeno prepogosto dogaja," je opozoril. Ob tem se je v izjavi za medije v Beli hiši zavzel za izkoreninjenje neenakosti, ki vodijo v nasilje nad pripadniki skupnosti LGBTQI+.

Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regiji FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou