Tujina

Število umrlih po strmoglavljenju ruskega vojaškega letala naraslo na 14

Jejsk, 18. 10. 2022 06.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.L., U.B.
Komentarji
0

V ponedeljek je kmalu po vzletu v ruskem mestu Jejsk blizu meje z Ukrajino strmoglavilo rusko vojaško letalo Su-34, ki je nato zadelo stanovanjsko stavbo. Vsaj pet nadstropij je zajel velik požar, v katerem je umrlo najmanj 14 ljudi, med njimi tudi trije otroci, še vsaj 19 ljudi je poškodovanih. Vsaj trije izmed umrlih naj bi svoje življenje končali s skokom iz goreče stavbe, ko so bežali pred požarom.

Letalo je kmalu po vzletu iz bližnje letalske baze strmoglavilo v stavbo, je v izjavi sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Vzrok nesreče je bil požar v motorju, zaradi katerega letalo, ki se lahko uporablja za bombardiranje ali napade na druga letala, ni moglo pridobiti višine.

Po navedbah ministrstva je letalo opravljalo vadbeni let. Na krovu je bil tudi tovor, ki je po trku eksplodiral, zaradi česar gasilci nekaj časa niso mogli doseči požara, poroča Guardian. Posnetki s kraja nesreče prikazujejo, kako so plameni zajeli vsaj pet nadstropij stanovanjske stavbe. Iz bloka in okolice so nato evakuirali približno 500 ljudi, poroča abc

Preden je letalo trčilo v stavbo, sta se pilota katapultirala. Fotografija, ki je nastala kmalu po trku, prikazuje enega od pilotov, ki je odprl rešilno padalo. 

Požar v Jejsku
Požar v Jejsku FOTO: Telegram

Po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax, ki se sklicuje na enega od uradnikov, je v nesreči umrlo najmanj 14 ljudi. Ruska tiskovna agencija Tass navaja tudi rusko ministrstvo za izredne razmere, ki je sporočilo, da so pod ruševinami našli več trupel. Ministrstvo za zdravje pa je sporočilo, da je bilo v nesreči poškodovanih še 19 ljudi. 

Po podatkih ruskega medija Bell gre za deseto rusko vojaško letalo, ki je strmoglavilo, odkar je Rusija februarja začela svojo invazijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3