Tujina

V nesreči v nemškem zabaviščnem parku poškodovanih več kot 30 ljudi

Ljubljana , 11. 08. 2022 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
5

V trčenju dveh vlakcev smrti v zabaviščnem parku Legoland v bližini mesta Günzburg na Bavarskem je bilo poškodovanih več kot 30 ljudi, od tega dva huje. Nesreča se je zgodila, ko je eden od vlakcev zaviral, tedaj pa je vanj trčil drugi vlakec, vendar za zdaj ni jasno, kaj je nesrečo povzročilo.

Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sprva dejal, da je bilo v nesreči poškodovanih devet ljudi, na kraj nesreče pa so napotili vse reševalne enote parka. Po navedbah BBC so tja napotili tudi tri helikopterje.

Legoland
Legoland FOTO: AP

Nesreča se je zgodila, ko je eden od vlakcev smrti zaviral, tedaj pa je vanj trčil drug vlakec. Poškodovani so med drugim utrpeli modrice in odrgnine, je še sporočila nemška policija. Trk vlakcev se je zgodil na vstopnem območju za vlakec smrti po imenu Ognjeni zmaj, ki vozi s hitrostjo do 29 kilometrov na uro.

V nepovezanem dogodku minuli teden je v drugem zabaviščnem parku v Nemčiji umrla 57-letna ženska, potem ko je med vožnjo padla iz vlakca, še navaja BBC. Park Legoland v Günzburgu, ki leži približno 100 kilometrov zahodno od Münchna, je sicer eden od desetih tovrstnih tematskih parkov na svetu in edini v Nemčiji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

txoxnxy
11. 08. 2022 21.39
-1
Neprilagojena hitrost ! A obstaja v svetu še kakšen drug vzrok za nesrečo ?
Silmarillion
11. 08. 2022 21.16
+1
Bila sem v tem parku, bolj zaradi lego skulptur kot vlakcev. Teh se pa že od nekdaj bojim. Se mi zdi, da nadzorniki včasih sploh dobro ne pogledajo, ali je oseba gor res pripeta. Enkrat se je po avtobusu govorilo, da se je neki ženski na vlaku smrti dvignil tisti okvir, ki naj bi te varoval.
Ramzess
11. 08. 2022 20.43
+10
Vstopno območje pove vse o razlogu zakaj se zgodilo, prvi je zaključil krog in ustavil, drugi pa vanj trčil. Boljše vprašanje je, zakaj sta bila na napravi dva, če mora biti le eden. Želja upravljavcev po zaslužku ali ...
cmoki
11. 08. 2022 21.21
+1
Zgleda še niste bili tam ... Delujeta dva vlakca hkrati. Vožnja je taka, da te najprej počasi popelje skozi grad, da vidiš razne strukture iz legic, pol šele prideš na 'glavni oder'. Ko je prvi v gradu, se drugi zunaj pelje okrog. Tako da sta načeloma kar dosti narazen. Skoraj definitivno sta trčila na vstopnem območju, rekla bi da je bila kakšna napaka pri štartu prvega ...