Tujina

V nočnem klubu v Indoneziji po prepiru in požaru umrlo najmanj 19 oseb

Sorong , 25. 01. 2022 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.P.
Komentarji
4

V nočnem klubu v mestu Sorong v indonezijski provinci Zahodna Papua se je v ponedeljek zgodil hud prepir med dvema etničnima skupinama, po katerem je stavbo zajel požar. Po navedbah lokalne policije je umrlo najmanj 19 ljudi, ena žrtev je umrla zaradi vbodne rane, 18 pa jih je umrlo v požaru.

"Spor je izbruhnil sinoči ob 23. uri," je dejal načelnik lokalne policije Ary Nyoto Setiawan. Po uradnih navedbah je bila ena žrtev v nočnem klubu Double O zabodena do smrti, 18 pa jih je umrlo zaradi požara, ki je sledil prepiru. Spor naj bi se začel  z nesporazumom med dvema članoma etničnih skupin.

"Šlo je za nadaljevanje sobotnega spora," je dodal. Policija naj bi po sobotnem spopadu poskušala posredovati in preprečiti nasilje: "Pred sinočnjim spopadom smo namreč poklicali njune vodje." Policija je sporočila, da v spopadu niso bili vpleteni lokalni prebivalci.

"Zagorelo je v prvem nadstropju kluba. Poskušali smo evakuirati čim več ljudi. Potem, ko so gasilci zjutraj pogasili požar, smo odkrili nekaj trupel," je Setiawan dejal glede požara.

Sorong je največje mesto province in zanj je doslej veljalo, da je relativno mirno mesto. V oddaljeni indonezijski provinci Zahodna Papua sicer že dlje časa potekajo spopadi med separatisti in indonezijskimi varnostnimi silami. Uporniki so v zadnjem času okrepili svoje dejavnosti. Policija je v mesto napotila sile, da bi preprečila nadaljnje spopade.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krucyfix
25. 01. 2022 11.31
+1
Fušanje pri karaokah je na Papui resna zadeva
proofreader
25. 01. 2022 11.04
+2
gumy
25. 01. 2022 10.34
+2
Zdaj so že v Indoneziji problemi z etničnimi...
Gardon Game
25. 01. 2022 10.39
-1
ti si tud etničen btw.... s tabo so tud verjetno kdaj problemi....