Tujina

V policijskem skladišču streliva več eksplozij, ogenj zajel gozd

Berlin, 04. 08. 2022 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.Š., STA
Komentarji
3

V gozdu Grunewald na zahodu Berlina je izbruhnil obsežen požar, potem ko je v policijskem skladišču streliva odjeknilo več eksplozij, zaradi katerih se gasilci sprva niso smeli približati požaru.

Požar je do večera zajel območje, veliko približno 50 hektarjev, gašenje pa je zaradi eksplozij oteženo. V skladišču so bila po zadnjih podatkih med drugim shranjena tudi neeksplodirana ubojna sredstva iz druge svetovne vojne.

Nemška vojska je na kraj nesreče poslala tank, ki naj bi pomagal pri odstranjevanju streliva, ter daljinsko vodene robote za razminiranje. Po zraku so krožili tudi brezpilotni letalniki, da so ocenili razmere.

Gasilci sprva zaradi eksplozij niso mogli začeli gasiti požara, saj so se morali umakniti na razdaljo približno en kilometer. 

Požar na zahodu Berlina
Požar na zahodu Berlina FOTO: AP

Pristojne službe so kasneje opredelile najnevarnejša območja in gasilcem dovolile, da se na nekaterih območjih požaru približajo na manj kot 500 metrov, so sporočili iz tamkajšnje policije. 

Najbližje stanovanjske stavbe so sicer od kraja nesreče oddaljene najmanj dva kilometra in zvečer niso bile ogrožene, so še sporočili gasilci. Požar ni zahteval žrtev, pristojni pa Berlinčane pozivajo, naj se izogibajo območju.

Požar na zahodu Berlina
Požar na zahodu Berlina FOTO: AP

Pristojni predvidevajo, da bo izjemna suša, ki je prizadela tudi območje Berlina, vplivala na nadaljnji potek požara, gasilcem pa bodo gašenje verjetno otežile tudi visoke temperature.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Korintos11
04. 08. 2022 12.37
+2
Malo uživajte ob totem pokanju, tudi drugod po svetu so od vašega orožja umirali. In še umirajo.
Aijn Prenn
04. 08. 2022 11.52
+1
Kaj se dogaja z najbolj urejeno EU državo in najbolj zanesljivimi in natančnimi evropejci?? Železniške nesreče, industrijske nesreče, požari in padec kvalitete izdelkov "narejeno v Nemčiji".
ikoz
04. 08. 2022 18.21
Preveč je multikulti tako kot levi hočejo tudi v Sloveniji