Tujina

V poplavljenem kitajskem rudniku ujetih 21 rudarjev

Činjang, 11. 04. 2021 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Kaya Kamenarič
Komentarji
4

Reševalne ekipe se poskušajo prebiti do 21 ljudi, ujetih v poplavljenem rudniku v kitajski pokrajini Činjang, poročajo lokalni mediji. Ni jasno, kaj je povzročilo poplavo v rudniku Fengjuan, vendar naj bi se zgodila v soboto, ko so v rudniku delali nadgradnjo.

Sprva je bilo sicer ujetih 29 rudarjev, vendar je reševalcem osem rudarjev že uspelo rešiti. Poleg tega jim je uspelo locirati tudi ostale rudarje. Dvanajst jih je na enem peronu, osem na drugem, še en delavec pa je ujet na evakuacijski poti.

Kitajski rudarji so ujeti v premogovniku
Kitajski rudarji so ujeti v premogovniku FOTO: AP

Državna radiotelevizija CCTV je poročala, da je reševalna akcija zaradi poplave močno ovirana, saj je povzročila izpad električne energije in posledično motnje komunikacijskih kanalov. 

Reševalci poskušajo hkrati črpati vodo iz poplavljenega rudnika in v rudnik dovajati zrak. V ta namen polagajo tudi dodatne cevi, a bo reševalna akcija, po poročanju televizije, zelo zahtevna. 

Kitajski rudarji so ujeti v premogovniku
Kitajski rudarji so ujeti v premogovniku FOTO: AP

Rudarske nesreče sicer na Kitajskem, kjer imajo v industriji zelo slabe varnostne predpise, niso redkost. Decembra lani je po uhajanju ogljikovega monoksida v premogovniku umrlo 23 rudarjev.

Januarja je v eksploziji v rudniku zlata v provinci Šandong umrlo 10 rudarjev. Enajst rudarjev, ki so eksplozijo preživeli, je bilo pod zemljo ujetih še dva tedna. V tem času niso imeli hrane, preživeli so zgolj z vodo. 

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sveto
11. 04. 2021 12.10
-3
To nas res ful briga
RamzesII
11. 04. 2021 10.58
+0
"Ni jasno, kaj je povzročilo poplavo v rudniku Fengjuan" Verjetno voda kajne, boljše je vprašanje kako se zgodilo, da je voda vdrla v rudnik. Kopanje na slepo, ne glede zaradi česa, rudnik, podzemne železnice, podzemne baze, ipd., privede do marsičesa, do nesreč ali pa do odkritij. Javnost marsičesa ne ve.
cirenij
11. 04. 2021 10.45
+8
Da jih le čimprej rešijo!
mario7
11. 04. 2021 10.29
+8
Naj jih sreča tudi v nesreči ne zapusti .