Tujina

V primeru umora družine Đokić aretirali eno osebo

Aleksinac, 21. 10. 2021 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policijska preiskava primera umora družine Đokić je obrodila prve sadove. Motiv umora še vedno ni znan, domnevajo, da je šlo za pohlep, preiskovalci pa so na podlagi dokazov odkrili prvega osumljenca. Pri njem doma so našli večjo vsoto denarja, ki je pripadal umorjeni družini, in več drugih predmetov, za katere policisti pravijo, da so bili nedvomno uporabljeni pri umoru.

"Umor družine Đokić je vznemiril vso Srbijo. Izvedli so ga strokovno in premišljeno, bil je skrbno načrtovan. S sodelovanjem različnih policijskih enot nam je uspelo identificirati eno osebo, za katero obstaja utemeljen sum, da je sodelovala pri pošastnem umoru družine Đokić," je dejal minister za notranje zadeve Aleksandar Vulin

Umor družine Đokić v Srbiji
Umor družine Đokić v Srbiji FOTO: Telegraf.rs - D. K.

Vulin je še dodal, da so pri osumljencu našli večjo vsoto denarja, ki je pripadala umorjeni družini, prav tako so na posestvu osumljenca našli še nekaj drugih predmetov, "ki so nedvomno del tega strašnega umora"

Osumljencu je višje tožilstvo v Nišu odredilo 48-urni pripor. Policija nadaljuje preiskavo. 

Spomnimo, sledi za tričlansko družino Đokić so se izgubile v noči na 27. september, ko so se v Aleksinac vračali iz vasi Moravac. Ker so bili njihovi mobilni telefoni še ves dan nedosegljivi, so sorodniki izginotje prijavili policiji, ki se je takoj lotila iskanja. Nekaj dni so policisti tavali v temi, v iskanje so vključili tudi helikoptersko enoto. 

2. oktobra pa so v gozdu našli zažgani avto, ki je pripadal družini Đokić. Še isti dan so približno deset kilometrov stran našli trupla Gorana, Gordane in Lidije. Nadaljnja preiskava je pokazala, da so jih najprej ubili, nato pa še zažgali. 

Čeprav motiv zločina še ni znan, preiskovalci domnevajo, da gre za pohlep, saj je znano, da je imel Goran zasebno menjalnico, denar pa naj bi posojal z visokimi obrestmi. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
21. 10. 2021 21.33
+2
Naše tekačevoje bilo še bolj gro,ljivo pa so morilca pustili nekaznovanega
ElectroVoice
22. 10. 2021 10.00