Tujina

V Rostovu zagorela stavba protiobveščevalne službe FSB, ena oseba umrla

Rostov, 16. 03. 2023 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.V., N.L.
Komentarji
0

V mestu Rostov v Rusiji je zagorela stavba, ki jo uporablja ruska zvezna varnostna služba FSB. Velik požar je zajel dele stavbe, pred požarom pa je bilo slišati močno eksplozijo. Za požar naj bil kriv kratek stik v električni napeljavi. V požaru je umrla najmanj ena oseba, še dve sta poškodovani. Kijev je zanikal vpletenost v incident, ki se je zgodil v regiji, ki meji na Ukrajino.

Kot poroča BBC, je zagorela stavba, v kateri ima svoje prostore ruska zvezna varnostna služba FSB. Pred požarom naj bi bilo slišati močno eksplozijo, nato pa se je iz stavbe začel dvigovati gost dim. Kot poroča ruska tiskovna agencija Tass, naj bi za požar bil kriv kratek stik v električni napeljavi. 

"Po predhodnih ugotovitvah je požar povzročil kratek stik v električni napeljavi v stavbi. Širjenje požara je povzročilo eksplozije," je dejal guverner regije Vasilij Golubev.

Po njegovih besedah se je požar razširil na 800 kvadratnih metrov, pri gašenju pa sodeluje 14 gasilskih vozil in 63 gasilcev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ruski mediji poročajo, da naj bi stavba pripadala regionalnemu oddelku obmejne patrulje FSB. To je ruska notranja varnostna služba, ki je odgovorna za protiobveščevalno dejavnost, varovanje meja in boj proti terorizmu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po prvih informacijah naj bi požar izbruhnil v pritličnem delu stavbe. 

Kljub temu, da naj ne bi bilo nevarnosti, da bi se požar razširil na sosednje stavbe so preventivno evakuirali prebivalce bližnjih stanovanjskih blokov. "Stavba v celoti gori. V bližini streliva gorijo tudi rezervoarji z gorivom," je povedal eden od policistov. 

Rostov na Donu je glavno mesto južne ruske regije, ki meji na ukrajinski regiji Doneck in Luhansk, kjer trenutno potekajo intenzivni boji.

Od invazije na Ukrajino februarja 2022 je v Rusiji prišlo do številnih požigov vladnih stavb.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3