Tujina

V poplavah v Srbiji umrl dveletni deček, v Albaniji pogrešajo očeta in sina

Novi Pazar/Skader, 21. 11. 2022 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.P.
Komentarji
0

Dele Srbije, Albanije in Kosova so v nedeljo prizadele poplave. Najhuje je bilo na območju Novega Pazarja in Tutina na jugozahodu Srbije, kjer se je v reki Vidrenjak utopil dveletni deček. Medtem poplave pustošijo tudi v nekaterih delih Albanije. Na severu države je tako oče s sinom in hčerko z avtomobilom pristal v reki. Preden pa je reka odnesla avtomobil, se je iz nega uspelo rešiti le dekle.

"Očeta in brata dekleta je odnesla voda, pogrešana moška išče policija," je albanska policija v nedeljo objavila na spletu. V Albaniji so na območjih, ki so jih prizadele poplave, zaprli nekaj šol, intervencijske službe pa so začele evakuirati ljudi v bližini Skadra na severozahodu države.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Srbiji je medtem višji državni tožilec za utopljenega dvoletnika v Tutinu odredil obdukcijo, so na tožilstvu potrdili za srbsko televizijo Nova.

Deček je v reko padel okoli 16. ure, njegovo truplo pa so našli po treh urah iskanja, so na policijski upravi v Novem Pazarju potrdili za srbsko tiskovno agencijo Tanjug.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Tutinu so zaradi poplavljanja rek in hudournih voda, ki so ogrozile hiše in dele infrastrukture, razglasili izredno stanje, je dejal direktor podjetja Srbijavode Goran Puzović. Reke so prestopile bregove tudi v Novem Pazarju.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v nedeljo izdal ukaz, da prebivalcem Tutina in Novega Pazarja na poplavljenih območjih pomaga tudi vojska.

Poplave so prizadele še Kosovo, a tam smrtnih žrtev ni bilo.

Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regiji FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.