TUJINA

Vdrla sta v safari park in streljala na živali, zaradi krivolova pred sodnika

Ottava, 18.11.2022, 18:19 | Posodobljeno pred 12 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Kanadčana, ki sta v safari park vstopila brez dovoljenja in pričela streljati na živali, bosta privedena pred sodnika. Obtožena sta naklepnega ubijanja živali, vloma, nezakonitega prevoza strelnega orožja in nezakonitega streljanja. V krivolovu sta ubila tri divje prašiče in losa.

Mathieu Godard in Jeremiah Mathias-Polson sta desetega novembra zvečer prebila oviro v parku Omega v Quebecu. Varnostnik je opazil, da je vozilo nezakonito vstopilo v park in o dogodku takoj obvestil policijo. Nekaj trenutkov kasneje je varnostnik zaslišal streljanje. 

"Policija je hitro prispela in locirala ter prestregla vozilo. Oba moška so aretirali. Policisti so v vozilu našli štiri trupla živali," je za Canadian Press povedal tiskovni predstavnik policije province Marc Tessier. Policisti so zasegli tudi strelno orožje v vozilu.

Parc Omega v Quebecu.
Parc Omega v Quebecu. FOTO: Shutterstock

Moška sta obsojena naklepnega ubijanja živali, vloma, nezakonitega prevoza strelnega orožja in nezakonitega streljanja, poroča The Guardian

Safari park, ki leži 80 kilometrov severozahodno od Ottawe, velja za priljubljeno družinsko destinacijo. V parku živijo raznovrstne kanadske živali, vključno z volkovi, losi in bizoni, ki se prosto sprehajajo po poljih in gozdovih parka. Obiskovalci lahko prevozijo 12 kilometrov dolgo pot skozi objekt in številne živali nahranijo iz svojih vozil.

Jelen v Parcu Omega
Jelen v Parcu Omega FOTO: Shutterstock

"Naredili smo vse potrebno, da zagotovimo, da se takšna situacija ne ponovi več. Želimo poskrbeti za varnost vseh ljudi in naših dragocenih živali," je dejala tiskovna predstavnica parka Omega Billie-Prisca Giroux.
 

47-letnega Godarda so proti varščini izpustili, vendar mu je sodnik prepovedal vstop v safari park in mu odredili prepoved nošenja strelnega orožja. Sodnik mu je prepovedal tudi komunikacijo z Mathias-Polsonom. 
 

21-letni Mathias-Polson pa je ob aretaciji prestajal pogojno kazen, zato mu je bila možnost plačila varščine odvzeta. 

Glasujte za najboljši portal v regiji
Glasujte za najboljši portal v regijiFOTO: 24ur.com

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.