TUJINA

Več potresnih sunkov streslo tla Italije: 'Sedem sekund panike'

Perugia, 09.03.2023, 21:00 | Posodobljeno pred 9 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Iz centralne Italije poročajo o večkratnem tresenju tal. Najprej je nekaj čez 15. uro po podatki Evropskega sredozemskega seizmološkega centra potres z magnitudo 4,4 prizadel mesto Umbertide, pet ur kasneje pa so se tla stresla znova, tokrat nekoliko močneje. "Sedem minut panike," je občutke ob potresu opisal eden od tamkajšnjih prebivalcev, ki so stekli na ulice.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Območje Perugie je malo po 20. uri zvečer stresel potres z magnitudo 4,6. Epicenter potresa je bil osem kilometrov pod površjem Zemlje, 20 kilometrov severneje od mesta Perugia. "Sedem sekunde panike," je tresenje opisal eden od tamkajšnjih prebivalcev. Spet drugi je dejal, da je zaradi potresa padalo pohištvo.

Kmalu zatem je osrednjo Italijo stresel še en potres, po podatkih Evropskega sredozemskega seizmološkega centra tokrat z magnitudo 4,3.

Lokalno prebivalstvo je ob tresenju tal steklo na ulice, je za italijansko tiskovno agencijo ANSA povedal Luca Carizia, župan mesta Umbertide. Pregledali so že več stavb, tudi šole in bolnišnice, ki bi lahko v potresu utrpele poškodbe, vendar pa prva poročila večje škode ne kažejo.

Treslo se je sicer tudi že v popoldanskih urah. Prvi večji potres z magnitudo 4,4 je območje stresel že pet ur pred tem.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.