Tujina

Večji požar poškodoval zgodovinski most v Rimu

Rim, 04. 10. 2021 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nuša Stegnar
Komentarji
4

V soboto malo pred polnočjo je na območju Ostiense v Rimu izbruhnil velik požar, ki je zajel mestni Ponte dell'Industria, znan tudi kot 'železni most'. Fotografije in videoposnetki, objavljeni na družabnih omrežjih, kažejo, kako deli mostu, vključno z zunanjo pešpotjo, odpadejo in pristanejo v reki Tiberi.

Gasilska enota je v nedeljo tvitnila, da ji je požar uspelo pogasiti do 4. ure zjutraj. Most je označila za neuporabnega, prepovedala pa je tudi ladijski tranzit po tem odseku reke. V požaru na srečo ni bil nihče poškodovan, so pa obiskovalce treh bližnjih nočnih klubov iz previdnostnih razlogov evakuirali.

V požaru se je zrušilo nekaj zunanjih delov mostu, vendar je osnovna struktura ostala nedotaknjena, poročajo italijanski mediji. Dodajajo, da so poškodovani tudi stranski servisni predori. Ogenj je prizadel tudi okoliško rastje in nekatera začasna bivališča pod mostom, v katerih prebivajo brezdomci. Mediji poročajo, da je ogenj morda vzplamtel prav tam, verjetno zaradi eksplozije plinske posode za kuhanje. Vendar pa so gasilci požig izključili.

Požar je prizadel tudi plinovod in več električnih kablov na cesti pod mostom, kar je povzročilo izpad električne energije v delih Trastevere in Ostiense. Požar je vplival tudi na promet, saj most povezuje dve ključni območji mesta - Marconi in Ostiense.

"V tem trenutku lahko rečemo, da je srce parajoče videti del zgodovine, reduciran na to. V nedeljo zjutraj je bil obveščen občinski odbor, da pregleda storitev oskrbe s plinom in elektriko. Nato moramo pogledati strukturno stabilnost mostu. Potem bomo poskušali delati na ponovnem odpiranju cest," je na Facebooku sporočila županja Rima Virginia Raggi.

Zgodovinski most je bil zgrajen med letoma 1862 in 1863 in je dolg 131 metrov.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BitterTruth
04. 10. 2021 17.35
No comment... pri vseh mostovih v katastrofalnem stanju v zloveniji
Nimasmisla
04. 10. 2021 10.43
+3
očitno ni bil železni
G8J
04. 10. 2021 10.22
+3
Ponovil se je Mostar 1991
MUNGATUMBA
04. 10. 2021 13.10