Tujina

Vlomil v mrtvašnico in spolno občeval s truplom

Grimsby, 22. 04. 2024 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

30-letnemu Damonu Tingayu grozi visoka zaporna kazen, potem ko je vdrl v mrtvašnico bolnišnice Diana in spolno občeval s truplom. Tingay je krivdo že priznal, ob tem pa dodal, da se je ves čas zavedal, kaj počne, vendar da je bil pri tem nepremišljen.

17. marca so po vlomu v bolnišnico Diana, Princess of Wales v angleškem mestu Grimsby aretirali 30-letnika. Zoper Tingaya so vodili dve obtožnici: vdor z namenom storitve spolnega kaznivega dejanja in kaznivo dejanje spolnega dejanja s truplom. Priznal je krivdo, zdaj pa mu grozi visoka zaporna kazen. 

Truplo
Truplo FOTO: Shutterstock

Incident in kaznivo dejanje je posnela tudi videokamera, šele na naslednji obravnavi pa bo jasno, ali bo posnetek tega grozljivega dejanja prikazan tudi sodniku ali pa bo zadostoval le podroben opis dogajanja s strani tožilstva, piše BBC. Vsekakor posnetek ne bo prikazan v javni sodni dvorani. 

O obtoženem naj bi bilo kmalu pripravljeno tudi psihiatrično poročilo na zahtevo njegovega odvetnika. A kljub možnosti, da je obtoženi bil neprišteven ali da ima kakršne koli druge psihične težave, kazen ne bo majhna. 

"Zaradi resnega kaznivega dejanja vas časa visoka zaporna kazen. V mislih imam tudi to, ali predstavljate nevarnost," je sodnik povedal obtoženemu. Trenutno je Tingay v priporu, kjer čaka na izrek sodbe, ki bo na sodišču meseca junija.