Tujina

Voda zalila ceste, voznike reševali iz ujetih vozil

Valencia, 14. 11. 2022 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Močno deževje, ki je prizadelo špansko Valencio, je povzročilo poplave, zaradi česar so nekatere posameznike morali reševati iz vozil, ki so ostala ujeta v vodi. Poplave so priljubljeno počitniško mesto popolnoma ohromile, saj so morali ustaviti vse železniške povezave in zapreti letališče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neurje, ki se je začelo pozno v petek, so spremljali močni sunki vetra in močno deževje, v soboto pa se je neurje le še okrepilo. Letališče v Valencii so zato za nekaj ur zaprli, je pa nato kmalu spet začelo obratovati. Kot so pojasnili na letališču, so deset letov preusmerili na druga letališča, 28 letov pa so odpovedali. Zaradi nabiranja vode so morali zapreti vzletno-pristajalno stezo, poplavna voda pa je zalila tudi ceste in tako ustavila prometne povezave na območju Valencie.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sicer pa ni prvič letos, da se omenjena regija na vzhodu Španije sooča s poplavami, močno deževje jo je namreč prizadelo že maja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vakcinar
14. 11. 2022 12.11
+9
Tisti ki mislite, da se podnebje ne spreminja se motite. Z akvaristiko se ukvarjam že več kot 15 let in imam resen problem s pregrevanjem. Lokacija blizu Radovljice na vasi. Svoj čas sem redno beležil parametre vode in povprečna temperatura vode v poletnih mesecih ni nikoli presegla 27 stopinj celzija. Po letu 2010 se je povprečje pričelo dvigati. Zadnjih pet let temp. vode vsako leto preseže 30 stopinj, letos max. temp 31,7.
Stolček
14. 11. 2022 17.27
+1
Vakcinar, podnebje se je zmeraj spreminjalo...
Vakcinar
14. 11. 2022 18.49
Boš občutil v kratkem še ti, tako kot moje ribe. Bomo prvi, ko bomo to občutili na lastni koži in ne med generacijski.