Tujina

Voznik trčil v Applovo trgovino, umrla ena oseba

Massachusetts, 21. 11. 2022 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vozilo je trčilo v Applovo trgovino v Massachusettsu, kar je terjalo eno smrtno žrtev, 16 drugih pa je bilo ranjenih. Oblasti še preiskujejo vzrok nesreče, zaenkrat pa je del lokalnega nakupovalnega središča, kjer se je trgovina Apple nahajala, zaprt.

"Temni SUV je z nedoločeno hitrostjo šel skozi stekleno okno in zadel več ljudi," je novinarjem povedal šef policije Dave Jones.

Ni jasno, koliko ljudi je bilo v trenutku nesreče v trgovini, čeprav so uradniki pojasnili, da se je to zgodilo le nekaj dni pred zahvalnim dnevom v ZDA, torej tudi med mrzlično praznično nakupovalno sezono. Mimoidoči so pomagali pri oskrbi žrtev na prizorišču.

Predstavniki bolnišnice so povedali, da je bilo nekaj ljudi, ki so jih pripeljali, hudo poškodovanih, nekaj jih je v življenjski nevarnosti, nekateri pa bi lahko izgubili okončine.

O vozniku vozila je malo znanega, a so oblasti sporočile, da ga niso odpeljali v bolnišnico in da je pridržan na policiji. Slednji niso posredovali nobenih dodatnih informacij o vozniku. 

Preiskava je po besedah policije še v začetni fazi, okrožni tožilec okrožja Plymouth Tim Cruz pa jo je označil za "aktivno kazensko preiskavo". 

"To je grozen dogodek in grozen dan," je dejal.

Vozilo, ki je zapeljalo v trgovino, je končalo v skladišču na zadnji strani trgovine. "Moral je kar hitro voziti, da je končal tam, kjer je," je dejal eden od nakupovalcev v bližini Frank O'Brien. Druge priče so navedle, da je v trenutku, ko je avto zapeljal v trgovino, bilo slišati, kot da bi nekaj eksplodiralo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.