Tujina

Vučić gostoval v oddaji, kjer je govoril o Danki: iz sebe naredil žrtev

Beograd, 07. 04. 2024 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je znova pod plazom kritik. Med gostovanjem na televizijskem kanalu rumenega srbskega tabloida Informer se je razgovoril o številnih tematikah, še posebej neokusno pa je bilo njegovo pripovedovanje o tragični smrti deklice Danke, o čemer je pripovedoval na izredno 'patetičen' način in sebe prikazal kot največjo žrtev.

Kot piše Index.hr, je bil srbski predsednik Vučić gost v televizijski oddaji tabloida Informer. Vučić je na dolgo in široko razlagal o primeru Danke Ilić, pri tem pa je izpadel kot največja žrtev. Nanj se je namreč usul plaz kritik, ker je javnosti kar on, mimogrede, sporočil, da je malčica Danka ubita. V oddaji se je branil in pritoževal, da ga zdaj obtožujejo in da ni sam kriv, da ga je policija prvega obvestila, da je mala Danka ubita. To sem povedal z dvema besedama in pustil, da policija nadaljuje z delom. Potem je začel omenjati druge afere, v katere je vpleten. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić FOTO: AP

Nato pa mu je znova uspelo sebe narediti za največjo žrtev, v času, ko se še vedno ne ve, kje je truplo umorjene malčice. Regionalni mediji so namreč kritični do njegovega prenašanja informacij v času iskanja malčice. On pa je dejal, da te v resnici niso povezane s tragičnim primerom, ampak da so mediji izkoristili ta primer, da znova kritizirajo njega. Na kritike se je odzval z besedami,  da se je treba vprašati, zakaj vsi regionalni mediji sovražijo le enega človeka na svetu: "V medijih je vsak dan kampanja proti meni. Da sem nagnusen, grd, debel, odvraten. Razmislite, zakaj je temu tako. Zato, ker ne prenesejo, da Srbija vsak dan raste in napreduje. Da smo prvi na Zahodnem Balkanu. Tega ne prenesejo, saj želijo Srbijo na kolenih, ki bi jo lahko poniževali."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni