Tujina

Z otrokom v avtu povzročala nesreče in posnetke objavljala na YouTubu

Los Angeles, 29. 03. 2023 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Kaliforniji so aretirali zakonca, ki jima očitajo, da sta povzročila na ducate prometnih nesreč, s katerimi sta želela ogoljufati zavarovalnice. Toda ne samo to, posnetke svojih kaznivih dejanj sta neutrudno objavljala na spletu. Na njunem YouTube kanalu so našteli kar 162 videov, posnetih s kamero na armaturni plošči, ki prikazujejo incidente v prometu, v katere se je zapletel par.

Posnetek ogrožanja v prometu
Posnetek ogrožanja v prometu FOTO: Facebook

Policija iz San Bernardina je sporočila, da je prejšnji teden aretirala 40-letnega Christopherja Phelpsa in njegovo soprogo Kimberly. Obtožili so ju več kaznivih dejanj, med drugim napadov s smrtonosnim orožjem, zavarovalniških goljufij in ogrožanja otroka, poroča NY Post.

Po aretaciji so ugotovili, da je bil Phelps zaradi vpletenosti v trčenje pridržan tudi februarja. Takrat je prišlo do sumljive prometne nesreče, saj je bilo videti, da je povsem brez razloga pritisnil na zavoro, zaradi česar se je tovornjak s prikolico od zadaj zaletel v njegov avtomobil, Phelps pa naj bi kmalu po nesreči posnetek trčenja naložil na YouTube. Toda nazadnje se je izkazalo, da gre še za veliko širšo zgodbo. 

Poziv javnosti

Več podrobnosti je razkril kalifornijski Urad za zavarovalništvo (CDI). Pojasnili so, da so preiskavo začeli, ko so policisti postali pozorni na spletni kanal, ki je prikazoval številne posnetke prometnih nesreč in incidentov ter divjanja na cesti. Povezali so ga s Christopherjem Phelpsom, ki je objavljal pod imenom BLU3 GHO57. Našteli so kar 162 posnetkov kamere na armaturni plošči, v več primerih pa je bil v vozilu para tudi njun otrok.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odkrili so, da je bilo 23 objavljenih trčenj povezanih s 17 zavarovalniškimi zahtevki za odškodnino, ki jih je vložil Phelps. 42 posnetkov pa je prikazovalo divjanje, prometne prekrške in poskuse povzročitve nesreče. Z nalogom za preiskavo so pridobili za več ur posnetega materiala, zdaj pa preko svojih uradnih družbenih omrežjih skušajo najti tudi Phelpsove žrtve iz preteklosti.

 Objavili so serijo posnetkov, ki nosijo letnice 2019, 2020, 2021. Objavili so tudi telefonsko številko in elektronski naslov detektiva, ki preiskuje ta primer, za odziv pa prosijo tako žrtve kot morebitne priče.

Pol milijona za varščino

Zgodba se je torej začela razpletati februarja letos, ko so policisti zavarovalničarje torej obvestili o sumljivi nesreči, ki naj bi jo Phelps povzročil z namernim zaviranjem. Na kraj dogodka so poslali svoje preiskovalce, ki so iskali priče in posnetke nadzornih kamer. Takrat je plačal varščino in odkorakal na prostost.

Varščina pa je zdaj tako zanj kot za njegovo soprogo, ki je obtožena v sostorilstvu, postavljena pri pol milijona ameriških dolarjev (460.000 evrov). Par torej najbrž ne bo tako kmalu spet divjal po kalifornijskih cestah ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1921539
29. 03. 2023 18.08
Jasno...iz USA.Zibelka norosti
prince of persia
29. 03. 2023 16.30
Datum je leta 2020....
periot22
29. 03. 2023 15.18
+1
Kako pa kaj druge države novinarji Ameriški pod Slovensko oznako!
flojdi
29. 03. 2023 15.08
+1
Kere igrice se gredo eni./naj pametnejš bojda..in hudo s cvili zerani tut