Tujina

Za potnike iz varnih držav ob prihodu v Veliko Britanijo karantene ne bo

London, 27. 06. 2020 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.P.
Komentarji
3

Po pritiskih letalskih družb in turističnega sektorja so britanske oblasti v petek sklenile, da bo Združeno kraljestvo s 6. julijem odpravilo obvezno 14-dnevno karanteno za obiskovalce, ki prihajajo iz držav z nizkim tveganjem okužbe z novim koronavirusom.

Velika Britanija je obvezno 14-dnevno karanteno za večino potnikov uvedla 8. junija. Pravilo je veljalo tudi za vse Britance, ki so zapustili državo, nato pa se želeli vanjo vrniti. Ukrep je vznejevoljil zlasti letalske prevoznike, pa tudi ostale predstavnike potovalne industrije, ki so opozarjali, da bo takšna omejitev opustošila turistični sektor. Zdaj so oblasti sklenile, da bodo s 6. julijem karanteno odpravile za obiskovalce, ki prihajajo iz držav z nizkim tveganjem okužbe z novim koronavirusom. 

Vlada bo seznam varnih držav objavila prihodnji teden. Za napoved sprostitve ukrepov se je vlada v Londonu odločila po posvetu z več državami, med drugim s Francijo, Grčijo in Španijo. "Naš novi sistem ocene tveganja bo omogočil, da znova začnemo odpirati varne potovalne poti," je pojasnil predstavnik britanske vlade.

S 6. julijem 14-dnevna karantena za potnike iz varnih držav v VB ne bo obvezna.
S 6. julijem 14-dnevna karantena za potnike iz varnih držav v VB ne bo obvezna. FOTO: AP

Pristojni urad bo tudi posodobil smernice za potovanja. V teh trenutno odsvetujejo vsa nenujna potovanja zunaj Velike Britanije, po novem pa bi dovolili potovanja po varnih potovalnih poteh. Bodo pa v skladu s pravili vsi potniki morali na letalih in trajektih nositi zaščitno masko.

Vlada v Londonu je več tednov vztrajala pri vzpostavljanju t. i. zračnih mostov z državami z nizkimi stopnjami širjenja virusa. Zdaj pa so vzpostavili sistem kategorizacije, s katero bodo določili dovolj varne države, da jih lahko iz ukrepa izvzamejo. Glede na oceno tveganja jih bodo razvrstili med t. i. zelene, rumene in rdeče države.

V Veliki Britaniji je doslej zaradi covida-19 umrlo več kot 43.500 ljudi, kar je največ med evropskimi državami. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
27. 06. 2020 19.48
+1
To se lahko hitro spremeni, rečejo eno, naredijo pa drugo.
Al83
27. 06. 2020 17.33
-3
Tujci lahko prosto prihajajo in odhajajo iz držav, državljani morajo biti pa zaprti v hiše. Navijače, ki praznujejo zmago se graja, levičarske teroriste, ki podirajo narodne kipe se pa hvali. Z logiko skregana liberalska progresivna globalistična pamet.
mojcd
27. 06. 2020 16.31
-1
A na letalu bodo skupaj drzavljani razlicnih nacij.....:) :) :). Clovestvo je s to neumno korono izgubilo komoas