Tujina

'Zaenkrat ni neposrednih dokazov, da bi helikopterju odpovedal motor'

Los Angeles, 07. 02. 2020 21.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Preiskava razbitin helikopterja, v katerem so prejšnji mesec strmoglavili Kobe Bryant, njegova hčer in še sedem drugih, ni prinesla nobenih neposrednih dokazov o okvari motorja, je sporočil Nacionalni varnostni odbor za promet.

Helikopter je strmoglavil 26. januarja v Calabasasu v zvezni državi Kalifornija. Kobe Bryant, njegova hčer Gianna in ostalih sedem potnikov so bili na poti na košarkarski turnir za dekleta, ki je potekal v Kobejevi košarkarski akademiji Mamba. Kot so sporočili iz Nacionalnega varnostnega odbora za promet (NTSB), še naprej preiskujejo nesrečo, vključno z vlogo, ki bi jo lahko imela gosta megla. Končno poročilo naj bi bilo znano šele čez približno leto dni.

Končno poročilo preiskave nesreče lahko pričakujemo šele čez leto dni.
Končno poročilo preiskave nesreče lahko pričakujemo šele čez leto dni. FOTO: AP

Iz odbora so sporočili, da jim je priča, ki je helikopter opazovala tik pred nesrečo, povedala, da je pilot iskal izhod iz megle, nato pa je trčil v hrib. Instrumentna plošča helikopterja je bila ob trčenju uničena, večina naprav pa se je raztreščila. Prav tako pa je večino opreme zajel požar. Preiskovalci so zaradi poškodovanih oz. posekanih dreves na kraju nesreče prepričani, da je motor še vedno deloval v trenutku trka. Poročilo NTBS je zgolj informativne narave in zaenkrat ni vsebovalo omembe razlogov za strmoglavljenje helikopterja.

V zvezi z varnostnimi priporočili je sicer že pred dnevi Jennifer Homendy iz NTSB dejala, da helikopter ni bil opremljen s sistemom za opozarjanje trka s terenom, ki pilota opozori, če se približa terenu, in izpostavila, da Ameriška zvezna uprava za letalski promet (FAA) v preteklosti ni implementirala dveh njihovih priporočil.

Smrt košarkarskega velikana je pretresla svetovno javnost, Bryantu a so se poklonile številne javne osebnosti, športniki in množice oboževalcev. Javna spominska slovesnost je načrtovana za 24. februar v losangeleškem Staples Centru.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

detect
08. 02. 2020 09.04
+3
no sedaj pa že res pretiravate s tem .
grunger81
08. 02. 2020 08.41
+4
Čisto vsak dan o tem... Pa je res treba?
kajpavzdevek
08. 02. 2020 07.46
+10
Eno in isto pišete že 2 tedna