Tujina

Zagrebško letališče z devetimi novimi povezavami

Zagreb, 09. 10. 2021 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mednarodno letališče v Zagrebu v zimskem voznem redu pričakuje vzpostavitev novih povezav s Prago, Manchestrom, Eindhovnom, Baslom, Malago, Neapljem, Solunom, Malto in Ciprom. Po omilitvi ukrepov na meji napovedujejo tudi vnovično vzpostavitev avtobusne povezave med letališčem in Ljubljano.

Septembra je na zagrebškem letališču obratovalo 47 letalskih linij. Kot so povedali pri upravljavcu letališča, bodo nekateri prevozniki v zimskem času zmanjšali število poletov, Fyldubai pa bo od decembra Zagreb in Dubaj povezoval štirikrat tedensko, potem ko so konec septembra uvedli povezavo dvakrat tedensko. Večina novih povezav v zimskem voznem redu bo z letali irskega nizkocenovnega prevoznika Ryainair.

Glavni izvršni direktor Rynaira Michael O'Leary je konec septembra na Hrvaškem napovedal, da bodo prihajajočo zimo Zagreb povezali s 24 mesti v 16 evropskih državah. V svoji bazi na zagrebškem letališču naj bi decembra imeli tri letala, naslednje poletje pa pet. V času do naslednje poletne sezone bodo ustavili polete na hrvaška obmorska letališča. Menijo, da lahko zgolj v Zagreb v naslednjih treh letih pripeljejo do sedem milijonov potnikov letno.

Zagrebško letališče
Zagrebško letališče FOTO: Shutterstock

Pri upravljavcu letališča so povedali, da ima Ryanair svoje ocene in da jih ne komentirajo. Na navedbe hrvaških medijev, da se za prihod na zagrebško letališče zanimajo tudi drugi nizkocenovni letalski prevozniki, kot je madžarski Wizzair, so dejali, da ne želijo izpostavljati enega samega prevoznika. "Vsako leto smo v stiku z veliko prevozniki, da bi se skušali dogovoriti za nove povezave ali povečati število poletov iz Zagreba," so povedali in izpostavili, da so pogoji za sodelovanje z letalskimi prevozniki javno objavljeni in transparentni ter da ob tem ni nobene diskriminacije.

"Po zaslugi okrepljene ponudbe cenejših poletov od prejšnjega poletja in segmenta potnikov, ki jim takšna ponudba ustreza, je naša projekcija, da bomo do leta 2023 dosegli raven, na kateri je bil potniški promet pred pandemijo covida-19," so dejali. V predkoronskem letu 2019 so imeli nekaj več kot 3,4 milijona potnikov, lani pa 924.823, so objavili na svoji spletni strani.

Pričakujejo večje število slovenskih potnikov

Ob tem računajo tudi na potnike iz Slovenije, ki jih pričakujejo v nekoliko večjem številu, ko se bodo zrahljali epidemiološki ukrepi za prehod meje. "Po stečaju slovenskega prevoznika Adria Airways smo zabeležili rahlo povišanje števila potnikov iz Slovenije, a so epidemiološki ukrepi za prehod meje vplivali tudi na število slovenskih potnikov," so povedali.

Napovedali so, da bodo po omilitvi ukrepov spodbudili pogajanja, da bi znova vzpostavili redno neposredno avtobusno povezavo med Ljubljano in zagrebškim letališčem, ki je delovala pred zaostrovanjem ukrepov za prehod meje.

"Že pred tem, ko je bilo jasno, kako zelo negativno bo pandemija vplivala na naše poslovanje, smo sprejeli spremembe investicijskih načrtov in optimizacijo stroškov. Izpolnili smo pogoje za pomoč hrvaške vlade za ohranitev delovnih mest v času pandemije ter zagotovili dodatna posojila za ohranitev likvidnosti in visokih standardov poslovanja," so dejali.

Morebitno občutno povečanje števila potnikov, ki ga v naslednjih letih napoveduje Ryanair, bi lahko za zagrebško letališče pomenilo tudi aktiviranje dela koncesijske pogodbe, ki predvideva drugo fazo izgradnje zagrebškega letališča. To bo lahko po širitvi sprejelo do osem milijonov potnikov letno. Zagrebško letališče je bilo v raziskavi o kakovosti storitev na letališčih, ki jo izvaja združenje letališč Airports Council International (ACI), lani tretje leto zapored razglašeno za najboljše evropsko letališče v skupini letališč velikosti med dva in pet milijonov potnikov letno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reaf
11. 10. 2021 08.50
+1
Pučniku bi bilo sigurno nerodno ...
reaf
11. 10. 2021 08.48
+1
Prehiteli so nas Čehi, Madžari, Slovaki ... mislim, da tudi Hrvati! A smo res tako zahojena država, da ne znamo oz. nočemo...??? Ni za vse kriva politika, narod izbira svoje vodje na volitvah in takšne vodje kot izberemo, takle pol mamo! V zadnjem desetletju smo imeli res "vrhunske" PV-je... Pahor, Bratušek, Cerar, Šarec, Janša. Za se zjokat! Ne ponovimo napake ...
Uporabnik1899572
10. 10. 2021 14.00
+0
Vsega je kriv JJ 🤣
Korintos11
10. 10. 2021 13.20
+2
Za časa Juge je bil Brnik car.
andro69
10. 10. 2021 10.05
-1
Kdo je že uničil Adrio....a ni bila to Kulovka Bratušek....
Korintos11
10. 10. 2021 13.16
+1
Mother Russia
10. 10. 2021 20.57
Ona je bila le nadzornica, kradli so drugi, pa to...
MihaGliha
09. 10. 2021 19.33
+3
Super da niso povsod tako ne sposobni kot pri nas
nick73
09. 10. 2021 19.31
+5
Hrvati so pametno ugotovili, da bodo tuje firme imele sedeže lokalnih podružnic tam, kjer so dobre letalske povezave. Noben direktor ne bo 1 dan potoval z avtom ali vlakom, da bo šel pogledat, kako posluje podružnica. Zato se bodo sedeži selili iz Ljubljane v Zagreb in tam bodo tudi bolje plačane službe. Je treba pošteno priznat, da smo Slovenci 20 let prednosti pred sosedi zapravili.
manolo31
10. 10. 2021 09.35
-3
Niso Hrvati nič tam nekaj ugotovili, ampak ima Hrvaška sedaj ko je na enakopravni osnovi v EU nekaj več za ponudit. Zagreb bo pravkar milijonsko mesto, turistično je Hrvaška 20 let pred Slovenijo in tako infrastrukturo strateško gradi. Ni Slovenija 20 let pred Hrvaško ampak kvecjem 10 pa še to zaradi vojne, ki jim je bila vsiljena ter 10 letne Slovenske blokade zaradi kao lavorja vode. Slovenija je na srečo lahko mirno odkorakala in je ni nihce niti želel okupirati in ni imela vojne škode 30 milijard evrov. Sedaj se samo počasi stvari postavljajo na svoje mesto, rovte so pač to kar so - socialisticne Rovte, Hrvaška pa zahodno usmerjena demokracija.
Fulano in Beltrano
10. 10. 2021 11.19
+1
Tale tvoj zapis je ena klasična mantra, ki jo Hrvati ponavljate zadnjih 25 let. Karakterno Istrani in Rečani nimajo nič s preostankom Hrvaške, so bili vedno delavni, inovativni in gravitirali proti zahodu. Purgerji so svet zase, dejstvo, da je Zagreb metropola je super, ampak tudi od tam moraš vsake toliko nekam pobegniti, da se nadihaš drugačnega zraka. Ljudje iz Čakovca in Varaždina ter okolice doma govorijo jezik, ki je bližji slovenščini kot hrvaščini, v Zagreb se grejo pokazat na Tkalčičevo, popit kavo, potem pa nazaj. Imam kolegico iz Čakovca, ki pravi, da so Dalmatinci lepi za pogledat, problem pa je mentaliteta, ki je zasidrana globoko na Balkanu. In medtem, ko so Istra, Reka in Zagreb z okolico tam nekje do Siska na polno delali, sta se Dalmacija in Slavonija prebujali in stali z eno nogo v preteklosti. Sem vesel, da o majhnosti, omejenosti in rovtarskih lastnostih Slovenije veš več kot Slovenci, ampak bi bilo super tudi, če bi pometel tudi pred svojim pragom.
User2120423
10. 10. 2021 12.40
Ne "smo Slovenci". Mi smo krivi v toliko, da dovolimo kriminalcem in obsojencem da negospodarno in neodgovorno upravljajo z državo. Dovolimo da so lastni interesi pred državnimi.
Mother Russia
09. 10. 2021 19.28
+4
Hrvati so asi! Fraport Slovenija pa premore le povezave tipa: Tirana, Priština, Titograd in Skopje, ali povedano po domače: Qifsha Airlines, pa to...
blue3dragon
09. 10. 2021 17.22
+4
Super, v Sofijo se mi ne bo potrebno več voziti z avtom
Fulano in Beltrano
09. 10. 2021 17.06
+4
Ko prideš na Brnik izgleda tako, kot da bi prišel v eno ogromno skladišče sredi ničesar. V parkirno hiši nobenega, na poti do novega terminala nobenega, stopiš v halo za odhode - nobenega, samo teta na informacijah, ki ti pove, da ima preveč dela, da bi se oglašala na telefon. Zveš še to, da informacij o tem, kaj dejansko rabiš za prijavo na let, ne dajejo. Pogoje za vstop v določeno državo moraš najti sam, če se slučajno ne skladajo z njihovimi, je to tvoj problem.
SlobodaNE
09. 10. 2021 17.26
-1
Mother Russia
09. 10. 2021 19.32
+3
Popolnoma točno Bucefalo! Njihove cvetke so tudi varnostniki balkanske agrarne preteklosti. Slovenščina "na višku". Najbrž so za vseh 20 varnostnikov nafehtali eno samo fotokopirano potrdilo o znanju slovenščine, pa to... Kot bi se nahajali na avtobusni postaji v Višegradu. Mešanica bosanskih kultur, pa to...
Fulano in Beltrano
09. 10. 2021 19.57
+2
Ja, najboljša je tista njihova, ki si ji priča samo pri nas: "Bomo preverili karte!" In ko vidi, da letiš na drug kontinent, v mesto, za katerega še sploh ni slišal, ne ve več, kaj bi sam s sabo...
marjanović.dražen
09. 10. 2021 17.02
-2
Ekipa devet nula, ZG čuva nam đale
SlobodaNE
09. 10. 2021 16.54
+2
Vse imenujejo po tuđmanu haha
MihaGliha
09. 10. 2021 19.39
+2
Kaj pa je tu hahaha? Še nam povej da mi tudi vemo zakaj se hahaha
Aviator247
09. 10. 2021 16.18
-1
Po tvoje, po njihovo pa očitno ne. Če bi, potem bi se ze pred 10leti bazirali v LJU. Takšni sli drugačni poslovni modeli, vse skupaj je povezano z človeško pozresnostjo, njihova ekonomija pa z konstantno rastjo in dumpingom. Za drzavno letalsko infrastrukturo je turizem sekundarnega pomena, ljudje se vozijo z letali se kaj drugega kot na pocitnice. Verjemi da ko se uspe junk food aviacija skregat, kot ocitno ne dalec, glede na cene goriva in megle okoli emisij, bodo sle cene veselo spet gor (tako kot v Ameriki). nobena znanost.
jsene
09. 10. 2021 16.00
+1
Meni je škoda da na naše letališče ne privabijo nizkocenovnikov tipa Ryanair, Wizzair, Easyjet, Vuelnig, Corendon, Volotea... za kakšno manjšo bazo bi po moje LJ bila primerna - čez celo leto te najbolj klasične nizkocenovne destinacije, poleti pa zraven še nizkocenovni leti na počitniške destinacije v Grčijo, Španijo, Turčijo,... Model letalskih družb za kratke lete kot je bila Adria je preteklost - ljudje za 2-3 ure leta ne bodo plačevali nekajlrat več, da jim bodo postregli sendivč in kozarec pijače (če bodo lačni/žejni lahko hrano dokupijo tudi na nizkocenovniku), prav tako ne bodo toliko več plačevali, da se jim stevardesa malo bolj nasmehne (njena naloga je prvenstveno zagotavljanje varnosti, servis pač prode zraven), prav tako pa vsak na 2-3h letu vzdrži tudi, če je nekaj manj prostora za noge... Sem že precej letel pa so mi najljubši takšni leti - kabine letal so dokaj lepo vzdrževane, osebje je običajni na nizkocenovnikih bolj sproščeno in manj zategnjenk, hrano lahko naročim in plačam, varnost pa je tako pri vseh družbah v Evropi na visokem nivoju...
Senzor
09. 10. 2021 15.54
+4
Pri vseh prevozih s pogojevanji naj vse letalske linije propadejo, da po priporočilih globalistov ne bodo širili prehladnega virusa po svetu.
rCharles
09. 10. 2021 14.52
+0
ampak Franjo Tudjman hahahah
Petur
09. 10. 2021 14.17
+0
tudi oni so hiteli preimenovanja ...po stricih iz ozadja.
nivampomo?i
09. 10. 2021 13.51
+3
Iz Pučinija pa sam še banane pa beli prahec.
nonstop
09. 10. 2021 13.26
+8
Hrvati letijo naprej a mi nazaj 👍
NejkoSLO
09. 10. 2021 13.12
+2
Bomo vidl, kolko od teh Ryanairovih linij se bo dejansko obdržalo. Če gledam samo Zagreb-Stansted linijo, ki naj bi bila ena najbolj "zanimivih" in na kateri sem avgusta letel, v obe smeri zapolnjenost letala manjša od 60 %. Sicer ponuja dnevni let. Že Podgorica Sandefjord, Sofija imajo povprečno zasedenost, kaj bo šele v zimi. 😆