Tujina

Zahtevna sanacija telovadnice, ki jo je 'preluknjal' mercedes

Liege, 04. 04. 2023 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Belgiji odpravljajo posledice neverjetne prometne nesreče, ki se je na srečo končala brez žrtev, vendar z veliko gmotno škodo. Iz športnega centra, ki je nudil domovanje številnim športnikom in klubom, so zdaj sporočili, da je letošnja tekmovalna sezona tam končana. Prehitrega voznika je odneslo v zrak, ga obrnilo in odneslo še višje, nato pa je trčil v poslopje športne dvorane s tako silo, da je prebil pročelje in končal na parketu telovadnice.

Poročanje belgijskih medijev ni bilo prvoaprilska šala in priložene slike niso bile fotomontaža, vse se je v predmestju Liega zares zgodilo. Časnik The Brussels Times je poročal, da je voznik vozil ob reki Meuse v mestecu Flemalle, ko je zaradi prevelike hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledili so dramatični trenutki, ki jih je ujela tudi nadzorna kamera v bližini. Odneslo ga je v zrak in letel je vse do športne dvorane, ki stoji na drugi strani malega krožišča. Toda naleta s tako veliko hitrostjo ni ustavila niti stavba, prebil je pročelje in pristal v telovadnici. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poročali smo že, da je bil za volanom Sofian Kiyine, maroški nogometaš, ki igra za belgijskega prvoligaša OH Leuven. Nesrečo je čudežno preživel, odnesel jo je sicer s številnimi zlomi, toda njegovo življenje ni bilo ogroženo. 

Zahtevna sanacija

Slabo jo je odnesla tudi večnamenska dvorana, ki je bila domovanje številnih športnikov in klubov.  Objekt je zdaj zaradi sanacije nedostopen. "Trajanje prepovedi vstopa za zdaj še ni znano, zagotovo pa lahko že rečemo, da zadnje tekme sezone 2022/23 ne bodo odigrane tukaj," so zdaj sporočili upravitelji dvorane.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zahvalili so se mestnim oblastem in sosednjim občinam ter sporočili, da so v treh dneh uspeli najti rešitev za posamezne discipline, in objavili seznam, kje jim bodo nudili začasno streho nad glavo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
04. 04. 2023 19.22
Čudn da ni bil BMW. 😆
Jazbinskov zakon
04. 04. 2023 18.42
+1
IV. stopnja izobrazbe in 30.000€ na mesec naredi luknjo v dvorani.
boris c
04. 04. 2023 18.34
+2
Ja in, naj fuzbalerček lepo plača če je že tak frajer.
PetronasF1
04. 04. 2023 18.12
+1
Ja pa kaj komplicirajo, to ena dobra firma zaflika v enem tednu, Kitajci so v 5 dneh postavili celo bolnico.
gggg1
04. 04. 2023 18.40
+2
Ne gre za flikanje stene, problem je v nosilnih stebrih, ki so bili poškodovani.
Phan Thi Kim Phuc
04. 04. 2023 18.05
+2
premočna vozila za smrkavce brez izkušenj in preveč keša....