Tujina

Uporabili solzivec: navijači brez vstopnic preskakovali ograje, številni z vstopnicami ostali pred vrati

Pariz , 28. 05. 2022 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Anja Kralj
Komentarji
16

Na pariškem stadionu Stade de France so začetek težko pričakovanega finala Lige prvakov morali prestaviti zaradi varnostnih razlogov. Neuradno je šlo za težave navijačev pri vstopu na stadion. Nekateri navijači, ki so se zbrali pred stadionom, pa se v želji po ogledu tekme očitno niso držali predpisanih postopkov. Posnetki, ki so zaokrožili po spletu, kažejo na to, da so nekateri na stadion želeli vstopiti celo brez vstopnic, mimo vseh varnostnih protokolov. Uradnega pojasnila za kaos pred začetkom tekme še ni. Pred stadionom je po začetku tekme po poročanju našega novinarja Jakoba Batiča, ostalo še vsaj tisoč navijačev, številni so imeli tudi vstopnice. Prizore je ujela tudi naša kamera.

Težko pričakovana tekma se je začela s 37 minutami zamude. Zaradi izredne gneče pred stadionom je na vstop na stadion še pred začetkom tekme čakala še večja skupino navijačev Liverpoola. Tem je bil vhod na tekmo omogočen le na enem mestu, pravijo, številni so pred vrati stadiona ostali z vstopnicami v rokah. Liverpool je sicer že podal izjavo za javnost, v kateri so napovedali, da zahtevajo uradno preiskavo vzrokov za takšen zaplet: "Zelo razočarani smo nad težavami pri vstopu na stadion in okvaro varnostnega sistema, s katerim so se navijači Liverpoola soočili nocoj.  Navijači ne bi smeli doživeti prizorov, ki smo jim bili priča nocoj. Uradno smo zahtevali uradno preiskavo vzrokov za ta nesprejemljiv razplet." 

Nekateri navijači naj bi sicer stadion želeli vstopiti kar mimo vseh varnostnih protokolov, celo s skoki čez ograje, kažejo nekateri posnetki na družbenih omrežjih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekma se je začela z 37 minutami razlike. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred stadionom so  uporabili celo solzivec, kar je ujela tudi naša kamera. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
29. 05. 2022 14.14
+1
Torej le z varnostjo ne stima vse 100%!?
+3
ah te huliganske angleže bi morali francoski policisti fajn zdreseritai! že v petek!
devlon
29. 05. 2022 09.00
+0
Ce so ostali zunaj tisti, ki so dali na stotine eur za karto, naj morda naslednjic grejo na opero.., kjer je bolj kulturna populacija. Al pa v zivalski vrt, da bo blizje tej šaradi
mackon08
29. 05. 2022 09.34
+2
devlon ti pa naslednjič ne kvasi bedarije, kam bo šel je njegova stvar, če je pošteno kupil vstopnico ni kriv nič, ti pa pojdi na opero, če te nogomet ne zanima. Zaradi manjšine bedakov ne moreš vse izenačiti, tudi na operi se najdejo bedaki.
Janez23
29. 05. 2022 08.53
+6
Katastrofalna organizacija tekme. Ljudje z drago plačano vstopnico so dobili solzivec, (Hojs ga vsaj brezplačno vrgel med kriminalce)ilegalci pa zastonj gledali tekmo. Zelo me je pretresel posnetek včeraj na popu, starejšega navijača Liverpoola, ki ves objokan od solzica pomoli vstopnico za tekmo skozi ograjo, a je ostal zunaj, ker je stadion bil že poln ilegalcev , ki so skočili čez ograjo. Taka je tudi evropska hlapčevska politika. Migrantom bogata sociala, nam pa težko delo za še manj denarja. Takoj mora odstopiti Čeferin in nadomestiti ga mora Janša. Janez je organiziral osamosvojitveno vojsko s katero je premagal JNA, Aleksander pa še fuzbal tekme ni sposoben. Tudi za varnost v Parizu naj bi skrbel spet en Slovenec, tako je sramota še večja.
Abrams
29. 05. 2022 08.20
-8
Jao sigurn je bil JJ. Drga pa komunistom in njihovim izveskom se že skoz solzijo oči. Zdej jih mal že pečejo pa ste zato nasilni, sicer pa tko so vas učil vaši dedje in babice, da ne bo pomote. Privilegij je privilegij. Za to ste se boril.
Sokril
29. 05. 2022 08.25
-2
Lustracijo takoj. Zvonko Černač, Milan Zver, Janez Janša, Barbara Brezigar, miličnik Vinko,..itd.
Abrams
29. 05. 2022 08.26
+1
Sokril
29. 05. 2022 08.03
+0
SDS-ovcem se verjetno solzijo oči po starih časih.
olidata
29. 05. 2022 08.12
+2
Počasi se bodo nam vsem, ko si nesposobneži razdelijo stolčke in nas spravijo v propad... Prejšnji so bili zelo slabi, ti so pa še slabši. A gre lahko še nižje?
manga
29. 05. 2022 08.21
+4
Važno je da so Ruse zmetali iz vseh tekmovanj.LAŽ nas bo uničila.
Sokril
29. 05. 2022 08.22
+4
Ne bodo terorizirali delovnih ljudi? Bo možno iti na Petrol brez cepljenja? Ljudje ki pozimi delajo cel dan na negativnih temperaturah bodo šli lahko na malico ali kavo, brez cepljenja? Lahko greš v drugo občino? Ne bo aretacij dijakov, ker nočejo nositi mask? Ne bodo kaznovali "težke kriminalce", ki jejo rogljičke? Mahnič in Kangler ne bosta koordinirala metanja solzivca? Ne bo najema Madžarskih specialcev a posebne SDS naloge? Ne bo socialističnih bonov? Ne bo nekdanjih članov zveze komunistov v vladi? Ne bo se zapravljalo kot da jutri ne obstaja? Konec korona dobičkarjev in obdavčitev več stanovanj, ki so si jih za dodatke mnogi kupili? Krek za veliko noč ne bo pozival k zmernosti? Kacin ne bo žalil lovcev, ker ga "pijejo"? Ne bo racij v cerkvah zaradi kršitve nezakonitih odlokov? ...itd Seznam je neskončen, res se nam obetajo slabi časi.
Abrams
29. 05. 2022 08.25
-3
Ne vem, kaj i rad povedal, ampak tud po levi ti ni treba vozit. Pa izberi kakšen velik vlačilec za nasprot. In predstavljaj si da je JJ.
puspan
29. 05. 2022 08.42
+1
Niti ne bi bilo tako slabo,bodo vsaj videli, kako dobro smo se pred tem imeli.
puspan
29. 05. 2022 08.43
Uporabnik1884443
29. 05. 2022 11.57
Dobro da si povzel vse dobre ukrepe proti covidu.Sedaj se jih bodo držali vsi ki dajo kaj na svoje zdravje. Bomo videli, kdaj bo Golob prvič "oblekel masko"