3°C

Zaobljuba republikanske kongresnice: V mestu bom nosila svoje orožje

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
N.P. /
KOMENTARJI
47
Novoizvoljena republikanska kongresnica Lauren Boebert je obljubila, da bo v kongresu s seboj nosila ročno strelno orožje, svojega glocka. Sicer je lastnica restavracije v koloradskem mestu Rifle, v kateri člane osebja spodbujajo k nošnji orožja tudi med delom.

V videu, ki so ga izdali v nedeljo, novopečena kongresnica Lauren Boebert hodi po mestu in razkazuje svoje orožje, ob tem pa sporoča: "Nosila bom svoje strelno orožje v Washingtonu in v kongresu." Mestna policija je sicer že dejala, da se nameravajo z Boebertovo pogovoriti o strogih pravilih v tem delu ZDA, ki se razlikujejo od tistih, ki veljajo v zvezni državi Kolorado. 

Boebertova je sicer lastnica restavracije z imenom Shooters Grill (Žar strelcev) v mestu Rifle, svoje osebje pa spodbuja k odkriti nošnji orožja, kar zakon tam tudi dovoljuje. To je bil tudi ključen del njene kampanje za novembrske volitve. 

"Čeprav zdaj delam v enem izmed najbolj liberalnih mest v Ameriki, se ne nameravam odpovedati svojim pravicam. Kot 157 centimetrov visoka in 45 kilogramov težka ženska se nameravam zaščititi sama, saj sama najbolje poskrbim za svojo varnost,"je dejala na posnetku. 

Šef washingtonske policije Robert Contee III. je novinarjem hitro dejal, da ji grozijo enake kazni kot vsem ostalim, če bo orožje razkazovala po mestnih ulicah. Člani kongresa sicer lahko imajo strelno orožje v svojih pisarnah in ga lahko prenašajo po Washingtonu, če le ni nabito. Za nošnjo na ulici potrebujejo dovoljenje, orožje iz drugih zveznih držav pa morajo registrirati. 

Prejšnji mesec je skupina demokratskih senatorjev sicer že predlagala, da bi zaostrili obstoječa pravila za člane kongresa. 

Koronavirus pasica november