TUJINA

Zaradi grožnje terorističnega napada okrepili varovanje na Dunaju

Dunaj, 15.03.2023, 11:57 | Posodobljeno pred 15 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avstrijska policija je zaradi povečane grožnje terorističnega napada na Dunaju zvišala stopnjo pripravljenosti in okrepila patrulje v najbolj izpostavljenih predelih mesta, je sporočila dunajska policija. Poudarili so, da še ni znano, koliko časa bo okrepljeno varovanje trajalo.

Avstrijska policija
Avstrijska policijaFOTO: AP

Policija je sporočila tudi, da je prejela informacijo, da naj bi neznani napadalci snovali teroristični napad na cerkve v mestu. Ob tem so prebivalce pozvali, naj ne širijo govoric, ne fotografirajo in ne delijo fotografij ali video posnetkov policijske operacije.

Po poročanju lokalnih medijev bi bila lahko grožnja z napadom usmerjena proti koptskim cerkvam, česar pa dunajska policija ni komentirala.

Avstrijo je sicer zadnji teroristični napad pretresel 2. novembra 2020, ko je 20-letni islamski skrajnež v strelskem pohodu v centru Dunaja z jurišno puško ubil štiri mimoidoče, več kot 20 pa jih je ranil, preden ga je ubila policija.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.