Tujina

Afera Partygate: britanska policija predlaga 20 glob, a ne razkriva imen

London, 29. 03. 2022 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanska policija želi zaradi zabav, ki so na Downing Streetu potekale v času prepovedi druženja, za zdaj izreči 20 glob, vendar jih bo najverjetneje sledilo še več. Koga vse bodo doletele in ali je med njimi tudi premier Boris Johnson, ni znano.

Afera Partygate je Johnsonu močno zamajala stolček.
Afera Partygate je Johnsonu močno zamajala stolček. FOTO: AP

Britanska metropolitanska policija je preiskavo afere Partygate, ki še vedno močno trese stolček premierja Borisa Johnsona, začela konec januarja. Pod drobnogled je vzela 12 dogodkov. Danes so sporočili, da nameravajo za zdaj izreči 20 glob, verjetno pa jih bo sledilo še več. Koga bodo doletele in v povezavi s katerim dogodkom, ne nameravajo razkriti. So pa zato na Downing Streetu 10 zagotovili, da bodo javnosti sporočili, če bo med kaznovanimi tudi Johnson. 

Afera je izbruhnila konec lanskega leta, ko so se v javnosti pojavili prvi dokazi o zabavah na Downing Streetu v času, ko je na Otoku zaradi epidemije veljala stroga prepoved druženja. 

Johnson je sprva vse zanikal, tudi pred parlamentom, po objavi dolgo pričakovanega poročila višje državne uslužbenke Sue Gray, v katerem ta ugotavlja, da se tovrstne zabave ne bi smele zgoditi, pa so britanski volivci vendarle dočakali njegovo opravičilo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osancta simplicitas
30. 03. 2022 09.16
+1
bo že narod izstavil ražun žutoglavcu!
Walter Pravicek
29. 03. 2022 15.50
+1
Bo Boris,da pomiri Anglijo zopet potoval v Ukrajino?Odstopil pa ne bo kljub ugotovljenemu kraju in datumu?
APOKALIPSA21
29. 03. 2022 13.42
+1
Vsaka rit pride enkrat na školjko in tudi tega skuštranca bo. Ne bojte se Angleži, ne bo treba dolgo čakat, da bo odletel kot gumb z gat.
BorisDBoris
29. 03. 2022 11.58
+2
Zanimivo bi bilo gledat, kako so potekali pogovori s policijo. Mislim, profesionalni politiki in resnica .... lahko, da so vmes bruhali, tako tuje jim je moralo bit.
Walter Pravicek
29. 03. 2022 15.53
+1
Veš,da postrežejoi z čajem med zaslišanjem,da čovo prime šalčko,naredi odtise,to pa policija da v register.Zeleni grey čaj hočejo vsi.Za daljše zaslišanje pa v časopisni papir zavito pohano ribo in čips.