Tujina

Zaradi uhajanja plina umrlo 18 rudarjev, pet še vedno ujetih pod zemljo

Peking, 05. 12. 2020 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urša Vrečar
Komentarji
3

Iz Kitajske poročajo o nesreči, ki se je zgodila v premogovniku blizu mesta Čongčing. Zaradi uhajanja ogljikovega monoksida je umrlo najmanj 18 rudarjev, pet jih je še vedno ujetih pod zemljo.

Rudarji so v času nesreče odstranjevali rudarsko opremo, sam premogovnik Diaošuidong, ki je blizu mesta Čongčing, je bil sicer zaprt že dva meseca. V petek zvečer po lokalnem času je nato začel uhajati ogljikov monoksid. 

Po zadnjih podatkih je pri tem umrlo najmanj 18 rudarjev, reševalna akcija pa še poteka, saj je pod zemljo še vedno ujetih pet ljudi. Do zdaj so rešili enega preživelega rudarja, poroča Guardian. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vzrok za uhajanje plina še ni znan, to naj bi pokazala preiskava nesreče. 

Ne gre za prvo nesrečo, ki je terjala življenja rudarjev v tem premogovniku. Že leta 2013 so tu umrle tri osebe, pred dvema letoma pa sedem rudarjev. Nesreče v premogovnikih so na Kitajskem precej pogoste, predvsem zaradi slabih varnostnih pogojev, predpise, ki naj bi ščitili rudarje, pa se pogosto krši. 

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mađioničar
05. 12. 2020 11.11
+1
Ahaha umiram od smeha. Sem najprej napisal 24 k(ur) in so napisali da komentar vsebuje nedovoljene besedede....ahaha.
Mađioničar
05. 12. 2020 11.10
+3
Še preden sem odprl članek sem vedel, da je na Kitajskem. Če bi pa že naslovu to napisal ga pa itak ne bi nihče kliknil. Ste mojstri na 24 ur
oježeš
05. 12. 2020 10.13
+2
A ne prodajajo Kitajci širom po svetu tudi inštrumentov za zaznavanje ogljikovega monoksida?