Tujina

Zaročenec Gabby Petito umrl zaradi strelne rane, ki si jo je zadal sam

Tallahassee, 24. 11. 2021 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
5

Mesec dni potem, ko so floridski preiskovalci v parku v Wyomingu odkrili posmrtne ostanke Briana Laundrieja, je zdaj jasno, zakaj je umrl. Družinski odvetnik je sporočil, da se je ustrelil. Smrt njegove zaročenke, blogerke Gabby Petito, ki je bila umorjena, pa je še vedno predmet preiskave.

Brian Laundrie je bil še zadnje upanje za preiskovalce, ki se trudijo ugotoviti, kaj se je zgodilo z njegovo zaročenko Gabby Petito. Njeno truplo so konec septembra našli v oddaljenem delu Wyominga, mrliški oglednik je povedal, da je umrla zaradi posledic davljenja oz. zadušitve in dodal, da je njeno truplo v divjini ležalo tri do štiri tedne, preden so ga našli.

Brian se je z izleta vrnil sam in policiji ni prijavil, da je njegova zaročenka pogrešana. Dober mesec za tem se je tudi za njim izgubila vsaka sled. 20. oktobra pa so preiskovalci na območju floridskega parka v Wyomingu odkrili njegove posmrtne ostanke. Identifikacijo so opravili s pomočjo zobne kartoteke. 

Zdaj je odvetnik družine Steven Bertolino sporočil, da je Brian storil samomor. Ustrelil se je v glavo. "Chris in Roberta Laundrie sta bila obveščena, da je bil vzrok smrti strelna rana, ki pa si jo je zadal sam," je povedal za ABC News. "Še vedno žalujeta za svojim sinom in upata, da bo to obema družinama prineslo zaključek," je dodal. 

Čeprav preiskovalci smrti Petitove niso izrecno povezovali z njenim zaročencem, je vseeno dejstvo, da jo je Laundrie med zadnjimi videl živo.

Družina Petito je sporočila, da je bila o okoliščinah, povezanih z Laundriejem, obveščena, ni pa podala uradne izjave, saj preiskava Gabbyine smrti še ni končana. FBI je Laundrieja sicer označil za pomembno osebo v preiskavi, ni pa ga uradno obtožil njenega umora. 

Brian Laundrie je najverjetneje umoril Gabby Petito, nato pa sodil še sebi.
Brian Laundrie je najverjetneje umoril Gabby Petito, nato pa sodil še sebi. FOTO: Profimedia

Spomnimo 

Primer 22-letnice in 23-letnika, ki sta poleti z belim kombijem potovala po nacionalnih parkih v ZDA in na družbenih omrežjih redno objavljala svoja doživetja, je pritegnil mednarodno pozornost. 

Gabbyini starši so policiji prijavili, da jo pogrešajo 11. septembra. Njeno truplo so osem dni pozneje našli na območju, ki sta ga prepotovala – bila je zadavljena. Izkazalo se je, da se je Laundrie domov vrnil že 1. septembra, a bil je sam. Njena družina ga je prosila, naj pomaga preiskovalcem, a je nato izginil tudi on. Njegovi starši so ga nazadnje videli 13. septembra. 20 oktobra so našli njegovo truplo. 

Preiskovalci so odkrili, da je imel par že v preteklosti nasilen odnos. Avgusta so ju obravnavale oblasti v Utahu. Med prepirom sta med seboj fizično obračunala, potem pa trdila, da sta zaljubljena in zaročena. Policijski posnetki so prikazovali Petitovo, ki je neutolažljivo jokala.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grozno
24. 11. 2021 15.13
Ah ja 🤷‍♂️Lahko bi vsaj aligatorje nahranu
Yjsgramor Skyerim
24. 11. 2021 14.56
+1
... sicer vse dolžno spoštovanje do preminulih ampak.... zakaj je pri vseh obtoženih zapornikih na vladi pri nas tole novica že par mesecev?
scipio
24. 11. 2021 16.14
Zato, ker vsak medij lahko objavlja ali pa zamolči dogodke po lastni presoji in poslovni politiki in preferencah lastnikov in urednikov. To je še vedno bolje za nas ljudi kot pa da objavlja fejk-njuz in pretenciozne komentarje. In ne glede na to, da je tale zgodba o dveh mladih tujcih tragična, je resnična in je lahko komu v poduk. Pa še to je, dy imam že poln kufer novic iz domačih logov, vsak dan in vsako o tem, kdo od vladnikov in parlamentarcev se je danes sprdnil in kdo ne. Levi in desni heroji, ki hočejo dajati vtis, da se svet vrti okrog Slovenije, Slovenija pa okrog njih. BS! Volit pojdi, ko bo čas, to pa je praktično vse, na kar lahko vplivaš, pa če protestiraš vsako sredo in petek, in tudi, če ne.
ćurkl
24. 11. 2021 14.56
Samomor iz zasede?!
MojsterSplinter
24. 11. 2021 13.58
+3
Zamešal je vrstni red, najprej bi moral sebe.