Tujina

ZDA odpravile splošno opozorilo pred potovanji v tujino

Washington, 06. 08. 2020 21.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, D.F.
Komentarji
5

ZDA so danes odpravile splošno opozorilo državljanom, naj se zaradi pandemije novega koronavirusa izogibajo vsem potovanjem v tujino. Kot so ob tem pojasnili na ameriškem State Departmentu, bodo obravnavali vsako državo posebej. Za Slovenijo ljudem svetujejo, naj ponovno premislijo o potovanju.

meriške meje sicer ostajajo zaprte za večino potnikov iz Evropske unije, v katero je za večino Američanov prepovedan vstop.
meriške meje sicer ostajajo zaprte za večino potnikov iz Evropske unije, v katero je za večino Američanov prepovedan vstop. FOTO: AP

"Z izboljševanjem zdravstvenih in varnostnih okoliščin v nekaterih državah in potencialnim poslabševanjem v drugih se ministrstvo vrača na prejšnji sistem," so sporočili s State Departmenta. "Ameriškim državljanom še naprej svetujemo, da so zaradi nepredvidljivosti pandemije pozorni med potovanji v tujini," so dodali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Državam so določili stopnjo previdnosti, ki jo morajo Američani upoštevati ob potovanju tja. Prva stopnja pomeni upoštevanje običajnih previdnostnih ukrepov, druga pa povečano previdnost. Tretja stopnja pomeni, naj ponovno premislijo o poti v to državo, četrta pa, da naj ne potujejo tja.

Za Slovenijo in večino evropskih zaveznic, kot so Francija, Velika Britanija in Nemčija, so določili tretjo stopnjo. Prvo stopnjo pa so med drugim določili za Tajvan, je razvidno s spletne strani State Departmenta.

Ameriške meje sicer ostajajo zaprte za večino potnikov iz Evropske unije, v katero je za večino Američanov prepovedan vstop. ZDA so tudi na slovenskem rdečem seznamu držav s poslabšanim epidemiološkim stanjem. To pomeni, da je za vse, ki pridejo od tam, ob vstopu v državo obvezna 14-dnevna karantena, pri čemer velja nekaj izjem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
07. 08. 2020 16.10
-3
Pomembno je da dobiš zdravstveno zavarovanje pri potovanju. Do zdaj ti nobena zavarovalnica ni dala zavarovanje za potovanje v tujino, moja zavarivalnica mi ne izda zavarovanje, Alianz tudi ne, v Evropi mi ne izdajo zavarovanja čeprav imam tudi EU potni list, tako zgleda da precej folka potuje kar brez zavarovanja.
Veles_zaš?itnik
07. 08. 2020 21.53
+3
Hrast, to si napisal že najmanj 20x,...., koga zanima tvoje zavarovanje.
nikhrast
08. 08. 2020 14.15
-2
To more zanimati vse, zdaj vidiš da folk potuje brez zavarovanja. Zgleda da je v Evropi tudi precej trapastega folka.
Veles_zaš?itnik
08. 08. 2020 20.34
+2
Ne Hrast, zagotovo je v Evropi manj trapastega folka, kot pa v severni Ameriki. In nisem mislil na to, da imaš ali nimaš zdravstvenega zavarovanja, pač pa to, da si to zapisal že najmanj 20x,... In če ne veš,..., v Sloveniji imaš izbor potovalnih zavarovanj, kjer ti polica veljajo celo leto,..., izbor kritja zdravljenja pa je odvisen od police takega zavarovanja.
Neutrin
06. 08. 2020 21.58
+2
"...ZDA so danes odpravile splošno opozorilo državljanom, naj se zaradi pandemije novega koronavirusa izogibajo vsem potovanjem v tujino...." ---- Tako je prav! kaj bodo kužili po svetu, ko imajo doma največjo sv.... Upam, da to velja tudi za Pompeja!