Tujina

Neodvisna obdukcija pokazala, da je Floyd umrl zaradi zadušitve, ki jo je povzročil 'trajajoč pritisk'

Washington, 01. 06. 2020 06.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
Maja Račič, STA, Anja Kralj
Komentarji
648

V ZDA so po smrti Georga Floyda že šesto noč zapored potekali protesti, ki naj bi že terjali najmanj štiri smrtne žrtve. Njegova družina je preko odvetnika sporočila, da so rezultati neodvisne preiskave pokazali, da je Floyd umrl zaradi zadušitve in ne zaradi omamljenosti, šibkega srca in pridržanja, kot so zapisali v uradnem poročilu. V tem možnosti zadušitve zaradi ravnanja policista, ki je več kot osem minut klečal na njegovem vratu, niso omenili. Njegov sin je pozval k mirnemu demonstriranju in izogibanju nasilja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: V ZDA vre, Trump molči
    02:30
    Iz 24UR ZVEČER: V ZDA vre, Trump molči
  • Iz 24UR ZVEČER: Ameriške ulice spominjajo na bojno polje
    04:32
    Iz 24UR ZVEČER: Ameriške ulice spominjajo na bojno polje
  • Iz 24UR: Nasilje pred Belo hišo
    02:18
    Iz 24UR: Nasilje pred Belo hišo
  • Iz 24UR: 145 protestov, Trump molči
    02:55
    Iz 24UR: 145 protestov, Trump molči
  • Iz SVETA: Predsedniška družina v bunkerju
    02:21
    Iz SVETA: Predsedniška družina v bunkerju

 

Neodvisna obdukcija smrti Georgea Floyda je pokazala, da je umrl zaradi "zadušitve zaradi trajajočega pritiska," je sporočil odvetnik njegove družine Ben Crump, poroča CNN. 

'George je umrl, ker je rabil vdih. Potreboval je zrak' 

Odvetnik družine pokojnega je namreč zahteval neodvisno obdukcijo. Uradna obdukcija je namreč ugotovila, da je Floyd umrl zaradi omamljenosti, šibkega srca in pridržanja. Možnosti, da je umrl zaradi zadušitve, potem ko mu je policist skoraj devet minut klečal na vratu, čeprav ga je prosil naj ga pusti, ker ne more dihati, poročilo ni omenjalo. 

Neodvisno poročilo, ki ga je javnosti preko odvetnika sporočila družina, pa pravi, da je pritisk na Floydov vrat in hrbet vodil do prekinitve pretoka krvi v njegove možgane. Floyd je bil tako mrtev na kraju. "George je umrl, ker je rabil vdih. Potreboval je zrak, " je dejal njegov odvetnik. 

Po ZDA še vedno divjajo protesti, ki jih je sprožila njegova smrt. Okolica Bele hiše v Washingtonu je podobna vojnemu območju, saj so vse zgradbe zabite z deskami, druge prebarvane z grafiti, čeprav bližnji McDonalds celo ostaja odprt. Newyorški guverner Andrew Cuomo pa je na svoji redni novinarski konferenci sporočil, da je v nedeljo zaradi covida-19 v državi umrlo le 54 ljudi, ampak opozoril, da se zaradi kršenja pravil socialnega distanciranja med protesti proti policijskemu nasilju obeta možnost ponovne krepitve pandemije. 

Trump pozval guvernerje k ostrejšim ukrepom proti protestnikom

Ameriški predsednik Donald Trump je guvernerje ameriških zveznih držav po telekonferenci obtožil šibkosti in jih posvaril, da bodo izpadli kot tepci, če ne bodo bolj izkoristili nacionalne garde za zatiranje protestov, ki že teden dni divjajo po ZDA. Demokrat Joe Biden se medtem sestaja s temnopoltimi voditelji. Z njimi bi se rad sestal tudi Trump, vendar pa je aktivist Al Sharpton dejal, da ne ve, koga vabijo v Belo hišo, sam pa ne pozna nikogar, ki bi si v tem trenutku želel tja na fotografiranje s predsednikom, ki je na Twitterju pisal o streljanju na protestnike.

Trump je guvernerje na telekonferenci, ki so se je udeležili tudi policijski voditelji okaral, ker da niso dovolj odločni proti protestnikom. "Večina vas je šibkih," je glede na zvočni posnetek, ki so ga objavili ameriški mediji, dejal predsednik, ki so ga v času protestov pred Belo hišo skrili v predsedniški bunker.

Trumpa levi komentatorji, kot je nekdanji minister za delo ZDA Bob Reich kritizirajo, da praktično več ni predsednik, ker po tednu dni nasilja ni spregovoril razburkani javnosti, ampak zgolj tvita.

Protesti terjali življenja

Med protesti v Kentuckyju, ki so se odvili v sklopu protestov v ZDA, ki so izbruhnili po smrti 46-letnega temnopoltega moškega Georga Floyda, je umrl moški, poroča ameriška televizija CNN. Pripadniki policije in Nacionalne garde so se včeraj pozno zvečer, okoli polnoči, pripeljali na parkirišče pred trgovino Dino's Food Mart v mestu Louisville, kjer se je zbrala večja skupina protestnikov. 

"Ko so začeli razganjati množico protestnikov, so odjeknili streli. Policisti in pripadniki Nacionalne garde so odgovorili nazaj, pod streli pa je umrla ena oseba," je danes zjutraj pojasnil predstavnik tamkajšnje policije Steve Conrad. Kot je še dodal, preiskava, kaj točno se je zgodilo, še poteka, pridržali so več oseb, ki jih bodo zaslišali, več pa naj bi bilo znanega jutri.

Sicer pa naj to ne bi bila prva smrtna žrtev protestov v ZDA: že v petek pozno zvečer naj bi bil v izgredih, ki so izbruhnili v Detroitu, ustreljen 19-letnik. Po poročanju CNN so ga prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer pa je zaradi hudih poškodb v soboto zjutraj umrl.

O dveh smrtnih žrtvah poročajo tudi iz Davenporta v Iowi. Kot poroča CNN, je poškodovan tudi policist. Tam se je zgodilo streljanje med protestniki in policisti. Zdravstveno stanje policista naj bi bilo stabilno. V streljanju v različnih incidentih so ustrelili štiri ljudje, dva sta umrla, so sporočile oblasti danes zjutraj. 

S tovornjakom zapeljal v protestnike

V Minneapolisu, kjer je pred enim tednom zaradi brutalnega policijskega nasilja umrl Floyd, se prav tako še naprej vrstijo številni protesti, ki so se razširili po vseh ZDA in celo v London. Intenzivnost protestov ne pojenja, včeraj pa se je v Minneapolisu zgodil incident, za katerega je guverner Minnesote Tim Walz dejal, da je tako rekoč neverjetno, da se iz tega ni izcimila tragedija s številnimi smrtnimi žrtvami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Voznik tovornjaka je namreč zapeljal v večjo skupino protestnikov, ki je korakala po avtocesti, ta je bila v času protestov sicer zaprta. Kot je razbrati s posnetkov, ki se delijo po družbenih omrežjih, je voznik podrl cestno oviro, nato pa zapeljal v skupino protestnikov, ki je sicer do takrat mirno protestirala. Večina protestnikov se je razbežala, manjša skupina pa je voznika nato izvlekla iz tovornjaka ter ga začela pretepati. Rešila ga je policija, a ga nemudoma aretirala. Kakšen je bil motiv tovornjakarja, po besedah Walza sicer še ni povsem jasno. Po prijetju so ga lažje poškodovanega odpeljali v bolnišnico. 

Protestnike pred Belo hišo razgnali s solzivcem

Medtem so v najmanj 40 ameriških mestih zaradi protestov razglasili policijsko uro. Najprej so to storili v prestolnici, v Washingtonu, nato so policijske ure uvedli še v Miamiju, Los Angelesu, Atlanti, Chicagu, Philadelphii, Clevelandu, Dallasu, Richmondu in drugih mestih.

Po ZDA je mobiliziranih najmanj 5000 pripadnikov nacionalne garde, številne policijske sile pa so v nedeljo tajni službi pomagale okrepiti varovanje oblegane Bele hiše. Protesti pred rezidenco ameriškega predsednika sicer potekajo že tri dni, v nedeljo zvečer pa so se jih policisti odločili razgnati tudi s solzivcem.

Ameriški mediji poročajo, da so predsednika ZDA Donalda Trumpa v petek zvečer oziroma soboto zgodaj zjutraj za nekaj časa preselili v posebej zavarovan podzemni bunker Bele hiše. To je bil do zdaj največji varnostni ukrep v Beli hiši od terorističnih napadov na ZDA 11. septembra 2001.

Njegov predsedniški protikandidat Joe Biden je medtem obiskal prizorišče sobotnih protestov v Wilmingtonu, se sestal s temnopoltimi prebivalci soseske in jim dejal, da je nasprotovanje policijski surovosti pravilno in potrebno, vendar se ne sme spremeniti v nasilje.

Zažigajo avtomobile, ropajo trgovine

Vendar pa iz številnih ameriških mest poročajo o izgredih, uničevanju javne in zasebne lastnine, od uničevanja in ropanja lokalov do zažiganja avtomobilov. Policisti proti protestnikom uporabljajo tudi gumijaste izstrelke, protestniki pa proti njim mečejo, kar jim pride pod roke. Številni ljudje so ranjeni.

V nedeljo so policisti v teksaškem Austinu streljali z gumijastimi naboji na protestnike. Pri tem so zadeli nosečnico v trebuh, vendar takoj ukrepali, jo spravili na nosila in do reševalcev.

V New Yorku so policijski avtomobili goreli v soboto in nedeljo, župan Bill de Blasio pa še ni uvedel policijske ure, saj se je v soboto ukvarjal tudi z družinskim problemom. Na protestu v Greenwich Villageu so aretirali njegovo hčerko Chiaro, vendar jo hitro tudi izpustili.

V New Yorku in potem tudi v Los Angelesu je policijski avtomobil zapeljal v protestnike, ki so ga obmetavali s predmeti. Policija v Minneapolisu pa je odkrila zaloge zažigalnih sredstev, orožja in ukradenih vozil, s katerimi je nekdo na proteste vozil kamenje in drug material za obmetavanje policistov.

Floydov sin protestnikom: Ganjen sem, a ostanite mirni

Sin Georgea Floyda je medtem pozval k mirnemu demonstriranju in izogibanju nasilja. Kot je še dejal Quincy Mason Floyd v pogovoru za televizijo KBTX, ki spada pod okrilje CNN, je ganjen ob množičnem odzivu na očetovo smrt.

"Vsi prihajajo in mu izkazujejo ljubezen. Moje srce je ob vsem tem zelo ganjeno," je v televizijskem intervjuju priznal Floyd mlajši, a obenem protestnike pozval, naj ostanejo mirni. Quincy Mason Floyd sicer živi v mestu Bryan v Teksasu, kamor se je z mamo preselil pred 15 leti, in očeta ni videl že vrsto let. V nedeljo se je v Bryanu udeležil protestov, ki so tam potekali mirno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek sporočil, da je po telefonu govoril z družino ubitega, podrobnosti pogovora pa ni razkril. Je pa Floydov brat Philonise Floyd v nedeljo za televizijo MSNBC povedal, da je bil pogovor "zelo hiter" in da mu predsednik ni dovolil do besede, na svoji spletni strani poroča CNN. "Ni mi dal možnosti, da kaj povem. Bilo je težko. Skušal sem govoriti z njim, on pa me je samo nekako odrival, kot da noče slišati, o čem govorim," je dejal in dodal, da mu je skušal povedati le, da želi pravico.

Žrtve nasilja tudi novinarji, do nedelje našteli najmanj 60 napadov

Novinarji, ki poročajo s protestov proti policijskemu nasilju po smrti temnopoltega osumljenca Georgea Floyda v Minneapolisu, so tudi žrtve nasilja. Napadajo jih tako policisti z gumijastimi naboji, solzivcem in gumijevkami kot protestniki s pestmi in raznimi predmeti. Do nedelje so v ZDA našteli najmanj 60 primerov nasilja nad novinarji.

V Minneapolisu, kjer so se protesti začeli, je zaradi gumijastega naboja v glavo na levo oko oslepela fotografinja Linda Tirado. Televizijsko ekipo MSNBC so policisti napadli dvakrat zapored in se niso zmenili za opozorila, da streljajo na novinarje. V petek so aretirali novinarsko ekipo televizijske mreže, za kar se je guverner Minnesote Tim Walz opravičil in zagotovil, da se to več ne bo dogajalo. A policisti so še naprej napadali tudi novinarje.

V soboto in nedeljo zjutraj so tako gumijasti naboji v Minneapolisu leteli tudi na televizijsko ekipo Reutersa, fotograf te agencije pa je ostal brez fotoaparata. Novinarja Minneapolis Star Tribuna Chrisa Serresa so policisti dvakrat zbili na tla in mu grozili, da ga bodo ustrelili, če se premakne. Pred tem so proti njemu uporabili solzivec in gumijaste naboje. Novinarka Los Angeles Timesa Molly Hennessey Fiske je sporočila, da so proti njej in več deset drugim novinarjem iz neposredne bližine uporabili solzivec, čeprav so se identificirali z novinarskimi izkaznicami.

Nasilje pa ni bilo omejeno le na Minneapolis. Newyorška policija je aretirala novinarja Huffington Posta in komentatorja televizije CNN, v Los Angelesu so policisti pretepli novinarja Lexisa Olivierja Rayja, v Detroitu so novinarje napadli s solzivcem.

Odbor za zaščito novinarjev je opozoril, da gre za nedopustne poskuse ustrahovanja novinarjev. Pozval je tudi oblasti po ZDA, naj policistom ukažejo, naj ne napadajo novinarjev temveč naj jim zagotovijo varno poročanje o protestih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (648)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KunarDaskal
03. 06. 2020 20.57
+2
Zakaj pa ni nič o tem, da je Floyd stari znanec policije, ki so ga prišli aretirat zaradi prijave, ker plačuje v trgovini s ponarejenim denarjem...upiranje aretaciji itd itd. Celotno zgodbo potrebno predstaviti ne pa samo fokus na to, da mu je policist kateremu so v največji meri vsakdanja grožnja ravno temnopolti klečal na vratu. Upiranje aretaciji samo podaljša postopek in ga naredi po principu postopnega eskaliranja sile vedno bolj nasilnega.
marko1310
02. 06. 2020 20.27
+3
je ljudje .... bog ima dugu šibu,vse se vrača vse se plača
fairplayy
01. 06. 2020 21.53
+11
V titovih casih ko so bila placna razmerja postimana tega ni bilo.
dannyer
01. 06. 2020 21.49
-10
sem prebral sedaj v zda- tovornjakar ni vozil tak oda bi ekstremiste povozil a so ga kljub temu skoraj ub ko so ga zvlekli ven. in pretepli zaradi takih nasilnih dogotkov mnogi tvitaj oda bodo pač povozili in zardi meni jih naj. ter skupine so strelale na nacionalno gardo ta je strelala nazaj. to niso protestniki to je ekstremizem in to levi. še več univerzitetna profesorca promovirala kako naj porušijo slavno zgradbo obelisk. to je praktično teroriz. sedaj se skriva. nekateri pišejo naslove določenih judi ki jih napadajo kar po domovih kot so kasandro ki ima 9 letno punčko sreča da je obrožena a policije ni bilo dolgo zaradi tero skupin leta zavajanja in laganja s stran imedijev je res naredilo škodo. tolik orasizma v zda ni. so tu pa tam je pa izjemno več rasizma nad belci s strani holuvuda kaademikov novinarjev in učiteljev. to pa je sramota.
Uporabnik1739520
03. 06. 2020 10.51
+3
pa saj to je slovenscina , ki je skoraj ni mogoce razbrati!!!!🙉
paradoxal
01. 06. 2020 21.39
-23
Sem ponosen da sem bel!
StrikeOne
01. 06. 2020 21.55
+30
Ok ampak to je vse kar si dosegel v življenju in na kar si ponosen?
jured100
02. 06. 2020 11.27
-10
Nič bat, ni v redu biti bel. V ameriki si tako ali tako sekundarna klasa, ker boš delal v vsakem primeru 5 dni na teden, 9 ur, zato bomo ljudi kot si ti 100% ignorirali. Podobno se dogaja v Sloveniji. Konstantno slišimo o nekih romih/ciganih, črncih in ženskah... kdaj pa o Slovencih? A smo res tako željni hlapčevstva, da smo pripravljeni vržiti vse stran samo za to, da klenemo pred kakšnim črncem? Generalna populacija je ignorirana. Večina ljudi je ignorirana. Protestirajo, pobijajo in vandalizirajo pa samo tisti, ki so ena izmed "zavarovanih" kast (npr. črnci).
Uporabnik1834374
03. 06. 2020 08.18
+0
asgard
01. 06. 2020 21.19
+5
Črnci protestirajo za njihove pravice, antifa in druge tolpe pa jim delajo škodo in razbijajo lokale ...... Ja res pametno... No kollerik sedaj pa z vsemi topovi da sem naci !! Pri nas ob petkih isto. Nekaj ljudi je začelo protestirati proti VSEM strankam, nato se je priključil ROG in METELKOVA ter leve stranke in je vse skupaj izgubilo pomen. SDS gre stran, pride pa Levica in SD. In kaj se je naredilo ??? NIČ in še enkrat NIČ !!! Isti kakec, druga embalaža !!!
Reality check
01. 06. 2020 20.57
+16
Guvernerji so šibki, sam pa v bunkerju z vojsko varnostnikov....
marko1310
02. 06. 2020 20.23
+1
MrKrmar
01. 06. 2020 20.53
+24
O nasilju Macrona nad rumenimi jopiči pa niste poročali, so trajali več mescev in bili zelo krvavi. Zakaj?
jured100
02. 06. 2020 11.31
+9
Rumeni jopiči niso bili skrajno levičarski. Pri 24ur, CNN in drugih so samo skrajno levičarski protesti pomembni. Vsi ostali se niso nikoli zgodili. Jaz, osebno, mislim, da je to vzp*dbujanje n*silja in, da bi morale te organizacije za to odgovarjati, ampak na žalost te moči nimam. Bom pa volil ta prvega, ki se strinja z mano na tej fr*nti. Pa če je komun*st, faš*st ali pa vesolj*c.
SnowmanR
01. 06. 2020 20.43
+21
Kolektivna karma se vrača za Sirijo, Afganistan, Libijo, Korejo, Vietnam, itd... sej bo boljš, Klinton bo vse rešu, bodo poklical Al-kaido in ostale svetovne soborce demokracije da jim pomagajo proti protestnikom... Važn da je USA najbolj demokratična država na svetu... Yeah right 😂
StrikeOne
01. 06. 2020 20.49
+20
Kaj pa Srbija? Podprli so tatove Srbske zemlje, lažnjivce in manipulatorje ter kradljivce človeških organov in albansko mafijo! In skozi svoje medije za vse okrivili Srbe! Kot v filmu ampak sej veš Bog ima dolgo šibo.
SnowmanR
01. 06. 2020 20.55
+15
Srbijo in Irak sem pozabil napisat ampak vemo kaj se dogaja. Kraja Kosova in Metohije s strani USA Bush administracije in sodelovanje z teroristi ki so prodajali organe nasilno ubitih srbov. Za Irak kjer je Medlin Albright priznala da je bilo vredno uničiti 1 milion Iraških otrok je za USA demokracijo čist normalno... Sej se jim bo začel vračat, se jim že. Da o domorodcih Indijancih ne govorimo...
borjac
01. 06. 2020 20.56
+0
Mogoče imaš tudi prav , AMPAK VELJA "AMERIKA FIRST".
StrikeOne
01. 06. 2020 21.05
+14
Amerika first naj bo pri njih doma ne pa v Srbiji ali Siriji ali kje drugje!
Heretik1
01. 06. 2020 20.20
+21
Tisti naci policaj, ki je umoril Floyda, bo pa že pokasiral svoje!
Kollerik
01. 06. 2020 20.38
+5
gotof je... kot tudi tisti morilski voznik kamiona.... desni skrajneži spet čisto po talibansko...
Maks Novak
01. 06. 2020 20.44
+5
paradoxal
01. 06. 2020 21.41
-7
dej heretik ne srackaj k crnca se v zivljenju v zivo videl nisi .....
jured100
02. 06. 2020 11.33
+0
Kollerik, skrajni levičarji, ki protestirajo so že pobili par 10 ljudi. Napadli o ho ho belcev in jih pustili na robu smrti in sedaj misliš, da so skrajni desničarji tu problem? Če že kaj si zaslužijo pohvalo, da niso prišli ven s svojimi m16-kami in drugim orožjem ter jih potomanili. Hvala vam skrajna desnica!
Wahl
01. 06. 2020 19.49
+19
Pravilno, Trumpa v bunker, samo še tvit račun ukinit.
Domendo
01. 06. 2020 19.20
+25
Tam vam en skakač ki žogo pospravlja v obroć v enem tednu zasluži toliko kot večina ljudi v 10 letih in nevem zakaj se čudite da se narodu meša. Vsepovsod v svetu je tako.
Soulless
01. 06. 2020 19.45
+10
Res je malo noro in bolano do amena kako lahko nekateri posamezniki toliko zaslužijo.
Domendo
01. 06. 2020 19.17
+21
Tisti uboj ki mu pravijo rasizem je samo bil sprožilec, da se je vse skupaj sprevrglo v nasilne izgrede, rope, zažiganje... upam da gledate ameriške filme in dokumentarce kjer je lepo prikazano kaj se ljudem v USA v glavah dogaja. To je vojna med premožnimi in reveži. Imajo tudi wn velik problem z tistimi, ki so se vrnili iz vseh vojn od vietnamske naprej. Polno problemov. In žalostno je, da se da vse rešiti z dostojnim plačilom za vse, ker denar se printa vsepovsod po svetu. In vse je že na računalnikih. Pa nočejo. Ker uživajo ko se ljudje pobijajo.
Balki30
01. 06. 2020 19.16
-1
Uporaba sile je res bila pretirana...zakaj pa.mamo solzivce....ampak to se ne bi zgodilo ce bi sodeloval v postopku...pa to
Kollerik
01. 06. 2020 18.42
-5
naci je pač zapeljal v množico s tovornjakom.... vse jasno
asgard
01. 06. 2020 18.44
+13
Kako pa veš da je bil naci ? Lahko je imel samo poln lulček vsega ker je moral pripeljati tovornjak na določeno lokacijo. Sicer je ob službo. Če pa blokirajo cesto pa je celo v nekaterih zveznih državah sprejet zakon da lahko greš skozi če pohupaš prej in se ne umaknejo ....
Heretik1
01. 06. 2020 20.17
+3
Saj jih je potem dobil po πčki od množice.
Kollerik
01. 06. 2020 20.39
+2
Kollerik
01. 06. 2020 20.40
-1
asgard
01. 06. 2020 21.11
+7
Ah dej no. Potem so bili tudi 3-4 črnci naciji ker so razbili trgovino in pretepli lastnico ... Ali so bili pač demonstranti ???
mayjjya
01. 06. 2020 17.46
+38
bi bilo presenetljivo če se v ZDA, pred volitvami ne bi dogajalo nič
PSIHO SRBIN
01. 06. 2020 17.21
+39
Na spletu polno posnetkov kako črni pretepajo bele
StrikeOne
01. 06. 2020 17.31
+18
Na Internetu je tudi čedalje več posnetkov kako ameriška policija Kleči ker vidijo da je hudič odnesel šalo. Lahko je glumit silo dokler folk posluša, ko se pa folku zmeša pa so lahko še 5 krat bolj oboroženi pa jim ne bo pomagalo!
Darko32
01. 06. 2020 19.28
+16
StrikeOne Imaš prav. Lahko se je igrati lokalnega šerfa in v mozaj Je**ti narod. Ko pa ta narod znori in se upre pa vidimo, da začne teči lahko kri v potokih in tukaj bo s eprav to zgodilo, ker tisti, ki je ponižan lahko prav to stori. Če pa jih je več taknih pa je hudo. Prav to se sedaj dogaja.
ina5785
01. 06. 2020 19.59
+2
StrikeOne - ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kollerik
01. 06. 2020 20.40
+2
StrikeOne
01. 06. 2020 17.15
+37
Kapitaliste ne zanimajo človeška življenja ali človeško trpljenje njih samo zanimajo izložbe, banke in zavarovalnice.
asgard
01. 06. 2020 18.35
+5
In zato je treba vse uničit. Me zanima kako bi se ti počutil če bi ti nekdo uničil lokal v katerega si vlagal leta in leta svojega denarja in dela ??? Bi bil izredno zadovoljen verjetno. Mešati kapitalizem v ta vandalizem je noro.
Kollerik
01. 06. 2020 18.44
+0
Me zanima, kako bi se ti počutil, če bi te policist davil do smrti. In to sredi belega dneva.... Naciji vedno najdete neke brezvezne, bolne izgovore.
Balki30
01. 06. 2020 19.15
+1
Mene nikdar ni nihce davil...sm pa vedno vzorno sodeloval v policijskem.postopku....nimas se cesa bat...razn ce si kriminalc....sicer pa ja res...pretirana uporaba sile...sprej bi biu upprabu pa bi blo...pa to
Darko32
01. 06. 2020 19.30
+6
Balki30 Nekateri POLICAJI, uradniki in sodniki prav takšne izrabljajo, ki so tiho, da se na njih iživljajo. Potem pa ko se tem strga pa je hudo.
StrikeOne
01. 06. 2020 19.45
+10
Asgard a ne bo Zavarovalnica to pokrila? Ali te skrbi za kapital Zavarovalnice? Govoriš kot da si del elite v resnici pa si brezposelen ali pa delaš za minimalca...ti je jasno kako so te oprali!?
Krematorij666
01. 06. 2020 19.52
+1
Kollerik...ti in tvoji naciji...Antifa je pa skrajno levo krilo misijonarjev?
Kollerik
01. 06. 2020 20.40
+3
Saj zato pa nalagaš neumnosti... pa to...
Kollerik
01. 06. 2020 20.41
+3
Kremići.... akcija in reakcija, vzroki in posledice, skrajno desni nacizem in antifa....
asgard
01. 06. 2020 21.14
+3
Strikeone : aja ker bo zavarovalnica pokrila je pa opravičljivo da razbiješ lokal... Ne vem no ampak nekateri ste mi čisto mimo. Pa nisem socialc... Delam vsak dan tudi med pandemijo. In točno vem kaj pomeni če ti nekdo naredi škodo. Kollerik : ne opravičujem da je un umoril črnca. To sploh ne. Obsojam pa razbijanje in vandalizem... In ne vem od kje teb naciji pa to. Nisem naci ker ne morem biti. Sem pa ponosen beli človek. Kar pa še ni prepovedano zaenkrat !!
Lisec7
01. 06. 2020 17.03
+15
res zanimivo, da nisem IZBRISAN----sem SLO
Lisec7
01. 06. 2020 17.05
+11
aja, pa VOJNI VETERAN ----jaz sem bil zraven---moderator, kaj pa ti? (pa ne 45 leta)
totalka
01. 06. 2020 17.02
+14
Končno prišla ameriška pomlad......