Tujina

Zemeljski plaz pri avstrijskem Gradcu zasul dva otroka, petletnik umrl

Gradec, 13. 06. 2024 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri Gradcu na avstrijskem Štajerskem, kjer so bili v minulih dneh priča obilnim padavinam, je zemeljski plaz v sredo pod seboj pokopal dva otroka. Za petletnega dečka je bil plaz usoden, medtem ko je drugi utrpel lažje poškodbe, je sporočila policija.

Plaz blata je v sredo popoldne v kraju St. Marein pri Gradcu zasul dva od štirih otrok. Petletnega dečka so mrtvega potegnili izpod plazu, medtem ko je sedemletnega dečka delno zasulo in so ga z lažjimi poškodbami s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Druga dva otroka iz skupine sta bila nepoškodovana, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA, ki se sklicuje na navedbe policije.

Avstrijska policija
Avstrijska policija FOTO: Shutterstock

Gmota zemlje se je morda utrgala po obilnem deževju preteklih dni. Nesreča se je zgodila, ko je mati dveh otrok hodila po cesti ob robu gozda s še dvema otrokoma. Otrok, ki so ga našli mrtvega pod plazom, sicer ni bil eden od njenih otrok, dodaja APA.

Avstrijsko Štajersko je minuli konec tedna prizadelo hudo neurje z močnimi nalivi, zaradi česar so ponekod reke prestopile bregove, sprožilo se je tudi več plazov. Na avtocesto pri Gradcu se je vsul zemeljski plaz. Neurje je povzročalo težave tudi na Gradiščanskem in ponekod na Zgornjem Avstrijskem. O morebitnih žrtvah doslej niso poročali.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Natoforever
13. 06. 2024 14.33
+5
Bodo dete..naj ti bo lepo kjer si zdaj.
Sava72
13. 06. 2024 13.54
+4