Tujina

Znova odprli vrata živalskega vrta, v katerem je na silvestrovo poginilo 30 živali

Krenfeld, 03. 01. 2020 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.P. / STA
Komentarji
2

V živalskem vrtu v mestu Krefeld je na silvestrovo zagorelo, v požaru pa je poginilo 30 živali. Vzrok je bil v letečih kitajskih novoletnih lampijonih. Prižgale so jih 60-letnica in njeni hčeri, ki so se pozneje same javile policiji. Živalski vrt je znova odprl vrata za obiskovalce, ki so se tam zbrali v velikem številu.

Spomnimo, v živalskem vrtu v Krefeldu je na silvestrovo zagorelo, pri tem pa je poginilo 30 živali. Vzrok požara, ki je izbruhnil v sredo malo po polnoči, naj bi bili leteči kitajski novoletni lampijoni, ki so sicer v Severnem Porenju-Vestfaliji prepovedani od leta 2009. Na pogorišču so preiskovalci odkrili tri lampijone z ročno napisanimi voščili. Policija primer obravnava kot požig zaradi malomarnosti.

Policiji so se po tragediji javile 60-letnica in njeni dve odrasli hčeri, češ da so nenamerno zanetile požar. Navedle so, da so prižgale pet kitajskih lampijonov, od katerih bi eden lahko zanetil ogenj. Povedale so še, da so lampijone naročile po spletu in da se niso zavedale, da so v Nemčiji prepovedani.

Danes so znova odprli vrata živalskega vrta – že pred odprtjem ob 9. uri so se pred blagajnami živalskega vrta vile vrste ljudi. Številni so ob vhodu v živalski vrt prižigali sveče v spomin na poginule živali, med katerimi so tudi šimpanzi, orangutani in gorile.

Bivališče, zgrajeno v slogu rastlinjaka, je popolnoma pogorelo. V njem so domovale opice, pa tudi različne vrste ptic. Iz živalskega vrta so sporočili, da so po tragediji prejeli več tisoč donacij. Pomoč so jim ponudili tudi številni nemški živalski vrtovi.

Živalski vrt v Krefeldu letno obišče okrog 400.000 obiskovalcev. Tam med drugim živijo tudi sloni, leopardi in nosorogi. Bivališče za opice je bilo odprto leta 1975 in se razteza na površini 2000 kvadratnih metrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anica Hafner
04. 01. 2020 07.43
Nič ne pišejo o požarni varnosti Kje so bili požarni alarmi, nočni čuvaji , hidranti v bližini, zasilni izhodi?
mk67
03. 01. 2020 14.26
+5
Kaj res nihče ne razmišlja, preden kaj prižge? Če je kaj prepovedano, je z razlogom.