Tujina

Zublji pogoltnili gostišče: število žrtev narašča, oblasti iščejo pogrešane

Tohani, 27. 12. 2023 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V torek zjutraj je vzplamtelo romunsko gostišče, v katerem je prenočevalo več gostov. Število žrtev se je po zadnjih informacijah povzpelo na sedem, umrla sta tudi najmanj dva otroka. Oblasti medtem še vedno iščejo več oseb, ki so prenočevale v gostišču.

Število mrtvih v velikem požaru, ki je v torek zjutraj zajel romunsko gostišče, se je po navedbah romunskih oblasti povzpelo na sedem, vključno z najmanj dvema otrokoma, poroča Euronews. Generalni inšpektorat za izredne razmere pravi, da je v gostišču v vasi Tohani v okrožju Prahova bivalo 26 ljudi.

Smrt drugega otroka so oblasti potrdile v sredo zjutraj. Ob tem so sporočile, da še vedno poteka tudi iskanje pogrešanih, niso pa navedle, koliko ljudi še pogrešajo. V torek okoli poldneva so bile sicer reševalne ekipe pripravljene za iskanje petih pogrešanih. Fotografije posledic požara v lokalnih medijih prikazujejo zoglenele ostanke stavbe, medtem ko reševalci iščejo po ruševinah. 

Zaenkrat še ni znano, kaj je povzročilo požar, ki so ga uspeli pogasiti v torek malo po poldnevu. Vodja direktorata Raed Arafat je naročil predhodno poročilo, da bi raziskali, kateri pregledi so bili opravljeni v gostišču. Ti bodo pomagali ugotoviti, kdo je odgovoren za tragedijo.

Kmalu po začetku požaru so sicer oblasti sporočile, da je 18 ljudem pred plameni uspelo pobegniti, dva med njimi se zdravita zaradi opeklin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
27. 12. 2023 18.33
-1
"Kmalu po začetku požaru so sicer oblasti sporočile", a res, ... da so eni bežali namesto pomagali tudi drugim, uboga otroka. Če je bilo po začetku požara, zakaj se ni ukrepalo. Kaj je za njih po začetku?
Ramzess
27. 12. 2023 18.31
"Vodja direktorata Raed Arafat je naročil predhodno poročilo, da bi raziskali, kateri pregledi so bili opravljeni v gostišču. Ti bodo pomagali ugotoviti, kdo je odgovoren za tragedijo." Ni nujno, tip ubira lažjo pot do krivca, ki to morda ni.
123soba
27. 12. 2023 18.09
+1
Isto je bilo v serengetiju
oježeš
27. 12. 2023 15.40
+2
Žalostno, ampak take nesreče se žal dogajajo.
misterbin
27. 12. 2023 14.07
-6
Verjetno je že Slovenija poslala konvoje pomoči in denarno nakazilo