Tujina

Šaljivi župan odredil lepo vreme: 'Duhovščina naj komunicira z nebesi'

Le Havre , 10. 07. 2024 17.24 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Župan vasi Coulonces v Normandiji na severu Francije je zaradi nezadovoljstva nad poletnimi nalivi sprejel odlok, v skladu s katerim mora padavine v prihodnjih mesecih nadomestiti sončno vreme z rahlim vetrom. Duhovščino je ob tem pozval, naj s ciljem izvajanja uredbe "prednostno komunicira z nebesi". Seveda gre za šalo, namen pa: prebivalci naj se v tem sivem vremenu vsaj malo nasmejijo, je povedal.

"Včeraj zjutraj je lilo kot iz škafa, nebo je bilo sivo in komaj si videl, kaj počneš. V hiši je bilo treba prižgati luči," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Daniel Marriere, župan kraja z nekaj več sto prebivalci. Kot je dejal, takšnega vremena v juliju še ni videl, zato se je odločil ukrepati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skladu z občinskim pravilnikom je sprejel odlok, da mora v avgustu, septembru in oktobru nalive zamenjati sončno vreme z rahlim vetrom. Duhovščino je ob tem pozval, naj začne "prednostno komunikacijo z nebesi" in tako poskrbi za izvajanje novih pravil. Na koncu je povedal, da gre za šalo z namenom, da se bodo prebivalci v sivih dneh vsaj malo zasmejali. 

Francoski meteorološki organ Meteo France je prejšnji teden sporočil, da je količina padavin v Franciji junija znašala 20 odstotkov več kot v obdobju 1991-2020, v nekaterih regijah pa se je količina padavin več kot podvojila.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vvvilice
10. 07. 2024 20.42
+1
Danes to ni noben problem, damo prave gumbe je treba pritisnit. Pa imet veze. Stroka obvlada delanje vremena.
zhadum
10. 07. 2024 18.11
flojdi
10. 07. 2024 17.46
+2