Znanost in tehnologija

Take-Two v nakup igričarskega giganta Zynga za 11 milijard evrov

New York, 10. 01. 2022 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mirko Vorkapić
Komentarji
2

Take-Two Interactive, snovalec iger "Grand Theft Auto" in "Red Dead Redemption", je napovedal nakup Zynga, avtorja iger "FarmVille" in "Words With Friends". Za nakup bodo odšteli 11,23 milijarde evrov. Prevzem bo tako združil giganta na področju konzolnih iger s podjetjem za mobilne igre.

"Ta strateška kombinacija združuje naše najboljše konzolne in PC franšize v vodilno in raznoliko platformo za mobilno založništvo, ki ima bogato zgodovino inovacij in ustvarjalnosti," je dejal Strauss Zelnick, predsednik in izvršni direktor Take-Two. Ta položaj bo obdržal tudi ob združitvi podjetij. 

Take-Two s prevzemom načrtuje, da bo posel pomagal ustvariti mobilne različice nekaterih iger, ki temeljijo na konzolah in osebnih računalnikih. V prvih dveh letih združenega poslovanja pričakujejo približno 100 milijonov dolarjev (88 milijonov evrov) letnega prihranka.

Izvršni direktor Zynge Frank Gibeau in predsednik založništva Bernard Kim bosta nadzirala integracijo in vsakodnevno poslovanje združenega podjetja Zynga in T2 Mobile Games, ki bo delovalo pod blagovno znamko Zynga kot lastna založba v okviru Take-Two.

Posel naj bi bil sklenjen v prvem četrtletju leta 2023. Potem, ko sta ga potrdili upravi družbe,  še vedno potrebuje odobritev tako delničarjev Take-Two kot Zynga.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dark Knight
10. 01. 2022 16.31
+4
Take 2 ni nič snoval gta in rdr, jih je samo založil. Obe igri je snoval Rockstar oz. bivši DMA.
gregggegg2
10. 01. 2022 16.28
+3
cudno… pricakujejo 100M plusa letno… za 10 miljard je to 100 let, neki ne stima, niso neumni