Golf

Vikas: Cilj je dvakrat par igrišča

Ljubljana, 14. 11. 2012 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med tremi potniki na Mednarodno prvenstvo učiteljev golfa se je znašel tudi Dan Vikas, ki je zadnji mesec v celoti posvetil treningu pred vrhuncem letošnje sezone na Portugalskem. Rezultatskega presenečenja ne izključuje.

Pred vrati je Mednarodno prvenstvo učiteljev golfa. Koliko časa po uvrstitvi na Portugalsko ste posvetili pripravam na nepisani zaključek letošnje golfske sezone?
"Po koncu naše zadnje tekme sem si zadal dober mesec časa namenjenega treningi, ki je bil (in je še zdaj) namenjen  izključno Mednarodnemu prvenstvu učiteljev golfa na Portugalskem. Če zaokrožim, sem cca. 6 dni na teden po 3-4 ure namenil tej pripravi. (vključujoč tudi fizično in mentalno pripravo).

Dan Vikas
Dan Vikas FOTO: Mirko Kunšič
Čemu ste dajali največ poudarka med samimi pripravami?
"Če govorimo o vadbi na igrišču in tehniki udarcev, sem največ poudarka dal kratki igri, se pravi igri na zelenici (patanje), okoli zelenice( pičanje in čipanje) in oddaljenost od zelenice do 100 metrov. Tu pridejo v upoštev palice pater, wedge, sand wedge in lob wedge. Daljše udarce sem 'ohranjal' z občasnim treningom na vadbišču in z samim igranjem na igrišču. Imel sem tudi učno uro z profesionalnim trenerjem oz. kolegom, kjer sva osvetlila določene tehnične stvari pri zamahu.Tej vadbi sem dodal še fizične treninge z osebnim fitness trenerjem. Mentalno vadbo sem nadaljeval v okviru vsakdanjega življenjskega sloga, tu mislim predvsem na ozaveščanje miselnih procesov in čustev. Cilj mi je bil tudi urediti določene zadeve v odnosih.

Kakšen rezultat na Portugalskem bi bil za vas zadovoljiv?
"Moj osebni cilj je, da izmed štirih krogov odigram 2-krat par igrišča (72 udarcev). Želim prispevati vsaj 2 dobra rezultata k skupnemu rezultatu ekipe. Dober rezultat zame na takšnem tekmovanju je do 5 plus, se pravi 76 udarcev.

Glede na to, da bo na igrišču Onyria Palmares Golf Club to šele prvo omenjeno prvenstvo, ste ga imeli priložnost v preteklosti že preizkusiti?
"Ne."

Cilj Vikasa je odigrati dvakrat par igrišča.
Cilj Vikasa je odigrati dvakrat par igrišča. FOTO: Mirko Kunšič
Če DA, kako bi ga ocenili, ko gre za zahtevnost terena?
"Glede na ime slavnega oblikovalca igrišča (Robert Trent Jones ml.) je igrišče zahtevno na 'pošten' način. Se pravi, da si nagrajen za dobre in kaznovan za slabše udarce. Mislim, da bo težavnost igrišča v večini odvisna od vremena in vetra.

Je možno popolno presenečenje in preboj na sam vrh?
"Je , vendar se moramo dobro pokrivati z rezultati in vsak dan odigrati 2 zelo dobra rezultata. (par igrišča in bolje).

Katja Pogačar in Vikas
Katja Pogačar in Vikas FOTO: GZS

Ste pred letošnjo sezono SLO toura sploh pričakovali uvrstitev na Mednarodno prvenstvo?
"Ne. Prvo tekmo sem celo izpustil. Zgodilo se je ravno zato, ker nisem ničesar pričakoval.