LOKALNE VOLITVE 2022

DVK razpisala drugi krog županskih volitev v 47 občinah

Ljubljana, 23.11.2022, 18:15 | Posodobljeno pred 14 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Državna volilna komisija (DVK) je sprejela odločitev o razpisu drugega kroga županskih volitev v 47 občinah, kjer nihče od kandidatov v nedeljo ni prejel večine glasov volivk in volivcev. Za drugi krog županskih volitev, ki bo 4. decembra, je DVK danes sprejela tudi rokovnik volilnih opravil.

Volilna skrinjica
Volilna skrinjicaFOTO: Bobo

Kot so še sporočili z DVK, bodo v drugem krogu volivke in volivci županjo oz. župana izbirali v občinah Bled, Brda, Brežice, Celje, Cerkno, Destrnik, Divača, Dolenjske Toplice, Dornava, Dravograd, Gorišnica, Gornja Radgona, Ig, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kanal ob Soči, Komenda, Kostanjevica na Krki, Kostel, Kranj, Kranjska Gora, Krško, Laško, Lendava, Logatec, Maribor, Mengeš, Mežica, Mokronog-Trebelno, Moravče, Murska Sobota, Nova Gorica, Piran, Puconci, Rogašovci, Sežana, Središče ob Dravi, Sveti Jurij ob Ščavnici, Tolmin, Trebnje, Velike Lašče, Veržej, Škofljica, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji in Žiri.

DVK je na dopisni seji sprejela tudi sklepe o imenovanju volilnih odborov na 30 diplomatsko-konzularnih predstavništvih Slovenije v tujini za izvedbo glasovanja na treh zakonodajnih referendumih, ki bodo to nedeljo.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.