Lokalne volitve 2022

Golob in Klakočar Zupančič poudarila pomen lokalnih volitev

Ljubljana, 20. 11. 2022 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je na volišču v ljubljanskem Šentvidu oddala svoj glas za prvi krog lokalnih volitev, ob tem pa poudarila pomembnost lokalnih skupnosti. Pričakuje, da se bodo volivci odločili za lokalno skupnost, ki bo vključujoča, povezovalna, ki bo skrbela za lokalno okolje in bo socialno občutljiva.

Kot meni, ni nepomembno, kdo so županje in župani v lokalni skupnosti in kdo so mestne svetnice in mestni svetniki. "Čeprav imamo včasih občutek, da se politika gradi od zgoraj navzdol, se velikokrat gradi od spodaj navzgor. Dobri lokalni temelji pomenijo tudi dobro politiko na nacionalnem nivoju," je dejala.

Lokalne volitve
Lokalne volitve FOTO: Bobo

Želi si, da bi državljanke in državljani spoznali, kako pomembna je njihova volilna pravica, da lahko oddajo svoj glas za vse volitve, tako za lokalne, nacionalne in tudi referendumske. "Zavedati se morajo, da so odločitve, ki jih sprejemamo tako na lokalnem nivoju kot na nacionalnem nivoju, pomembne in vplivajo na njihovo življenje, na življenje njihovih otrok. Prav je, da se vsak, ki želi biti kritičen, udeleži volitev, ker ima takrat možnost povedati, kakšno politiko si želi," je dodala.

Robert Golob
Robert Golob FOTO: Damjan Žibert

Golob: Vse se začne z lokalnimi volitvami

Predsednik vlade Robert Golob pa je ob oddaji glasu na lokalnih volitvah v izjavi poudaril pomen teh volitev za politiko. Tam se začne res prava politika za ljudi, ki ima tudi najbolj konkretne rezultate, ki jih ljudje občutijo neposredno, je dodal.

"Je pa res, da je potem povezava lokalne na državno sceno izjemno pomembna. Ampak začne se pa tukaj," je ob oddaji glasu v Novi Gorici dejal predsednik vlade in Gibanja Svoboda.

Izrazil je željo, da bi se ljudje odzvali tudi na lokalne volitve, tudi v krajevne skupnosti oziroma v mestne četrti, in da bodo izbrali predstavnike, ki bodo imeli največ posluha ravno za ljudi.

Volilna oddaja - lokalne volitve
Volilna oddaja - lokalne volitve FOTO: 24UR
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3