Volitve

Prvo soočenje na POP TV doseglo visoko gledanost

Ljubljana, 29. 03. 2022 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sinočnjem prvem predvolilnem soočenju na POP TV so svoje argumente branili predsedniki strank, ki jim po javnomnenjskih raziskavah za našo hišo kaže najbolje. V studio na Kranjčevo so prišli Robert Golob (Gibanje svoboda), Tanja Fajon (SD), Luka Mesec (Levica), Matej Tonin (NSi), Marjan Šarec (LMŠ), Zdravko Počivalšek (Povežimo Slovenijo), Alenka Bratušek (SAB) in Aleš Hojs (SDS). Ta je na soočenju nadomestil prvaka SDS Janeza Janšo, ki je bil zaradi službenega obiska v Zagrebu odsoten.

Oddaja Odločitev 2022 je bila najbolj gledana predvolilna oddaja slovenskih televizij, sinoči pa najbolj gledana vsebina v svojem terminu. Ogledalo si jo je 38 % vseh gledalcev, ki so pred televizijskimi ekrani gledali televizijske vsebine, dosegla je rating 9,3.

 (Vir: AGB Nielsen Media Research, ciljna skupina 18–54 let, delež gledalcev televizijskih vsebin v živo in z zamikom na isti dan.)

Soočenje sta vodila Darja Zgonc in Edi Pucer, poseben grafični vložek z dovršenimi 3D-grafikami pa je pripravil novinar Jure Tepina. Sočasno je resničnost izjav politikov, izrečenih v studiu, preverjala ekipa Dejstev.

"Tudi v tokratnem soočenju se politiki niso izognili lažnim izjavam o beguncih. Po besedah strokovnega sodelavca Dejstev, pravnika dr. Sama Bardutzkega, je to žalostno in skrb vzbujajoče, saj neresnice posegajo v človekove pravice in krojijo nesrečno usodo posameznikov. Statistične podatke o brezposelnosti, zadolženosti in inflaciji pa so prikrajali tako, da so ustrezali točno določenemu politiku, kar pa je brez konteksta, kot opozarja ekonomist dr. Miha Dominko, zavajajoče in nerazumljivo," opisuje urednica Dejstev, Alenka Marovt.

Včerajšnja oddaja je na VOYO, prihodnji teden, v ponedeljek ob 20.00, pa bo na POP TV naslednje soočenje. Tema bo sociala, goste pa bo soočil Jani Muhič. "Pred soočenjem je zelo pomembno pogledati nazaj. Narejeno? Kljukica? Obljube izpolnjene? In na osnovi tega sestavljaš soočenje, poslušaš ljudi, kaj si želijo, ker se zavedamo: delamo za ljudi, za naše državljane."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3