Slovenija

Zares na volitve tudi z Golobičem, Radićevo in Širco

Ljubljana, 07. 11. 2011 23.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med Zaresovimi kandidati so nekdanji ministri Gregor Golobič, Darja Radić in Majda Širca, medtem ko se Irma Pavlinič Krebs vrača v odvetniške vrste. Se bo pa za glasove na njihovi listi potegoval tudi glasbenik Darko Nikolovski.

Gregor Golobič
Gregor Golobič FOTO: Damjan Žibert

Svet stranke Zares je potrdil listo kandidatov za poslance v državnem zboru na decembrskih predčasnih volitvah, je potrdil sekretar stranke Bogdan Biščak. Med kandidati so tudi nekdanji ministri iz vrst Zares Gregor Golobič, Darja Radić in Majda Širca. Po Biščakovih besedah bodo strankini kandidati nastopili v vseh volilnih okrajih.

Na listi stranke bo 79 kandidatov, med njimi je 33 žensk. Med kandidatkami za poslanke je Biščak izpostavil nekdanjo ministrico za gospodarstvo Darjo Radić in nekdanjo ministrico za kulturo Majdo Širca. Med moškimi pa poslanca v tem mandatu Franca Jurija in Vita Rožeja ter glasbenika Darka Nikolovskega.

Sicer je med kandidati za poslance tudi predsednik stranke in nekdanji minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, ki bo kandidiral v Zagorju ob Savi. Radičeva kandidira v dveh volilnih okrajih, in sicer na Jesenicah in v volilnem okraju v bližini Kranja. Širca kandidira v Ljubljani v Šiški.

Nekdanja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs pa ne bo kandidirala na predčasnih volitvah. Kot je pojasnil Biščak, se vrača v odvetniške vrste.

Po Biščakovih besedah je na listi kandidatov šest doktorjev znanosti, pet magistrov in 25 tistih, ki imajo univerzitetno izobrazbo. Sedem kandidatov je mlajših od 30 let, najmlajši je bil rojen leta 1986, najstarejši kandidat pa je rojen leta 1944.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alterego
09. 11. 2011 11.30
potem, ko so nagnali Lahovnika in Oražmovo Cveto, so v stranki ostali sami borci za pravično družbo... ja, pa jade!
Buena Vita
08. 11. 2011 18.51
HE,HEM,GAGAGA, PTROTI TAJKUNOM VIC STOLETJA
Enya11
08. 11. 2011 15.48
Upam in privoščim Zaresu, da se dvigne. Po vsem kar mu je bilo po krivem očitano zaradi njegovega boja z mafijo in lobiji!
M_teorija
08. 11. 2011 14.39
Ko tako na veliko napovedujejo presenačenja na volitvah. GG in Zares bo največje presenečenje. Pa ne v negativnem smislu!
Redfire08
08. 11. 2011 13.26
Končno bo tudi Zares moral dobiti dovolj prostora v medijih v okviru kampanje, da bo resnica prišla na dan. Zares, ki se je v svojem mandatu boril proti tajkunskim posojilom, proti onesnaževanju in za boljše socialne razmere je bil ravno s strani tajkunov in desnih strank, ki jih le ti podpirajo očrnjen. Nič več! Napočil je čas, da pride resnica na dan!
whitewalker
08. 11. 2011 12.36
Proti reprogramiranju kreditov tajkunom. Proti TEŠ 6. Za 99%! Za ZARES! Komaj čakam volitve, še vedno verjamem, da ljudje niso naivni in ne nasedajo marketingu. Prepričan sem, da je takih vsaj 5%, ki bodo ZARESu zagotovili parlamentarni prag.
zveraj
08. 11. 2011 11.07
Vsekakor je v zdajšnem mandatu stranka ZARES naredila največ, škoda le, da mediji krojijo politiko...in tukaj so bili vsi proti ZARES...s tem ko se vedno znova pojavlja problem z Ultro. In sedaj v ospredje postavljajo dobičkarja Zokija, ponarejevalca in lažnivca JJ in pa Viranta ki mu v ozadju vse niti vodita podkupljenca Šuštaršič in Pezdir, ki bi še lastno mater prodala da bi kaj zaslužila.
Valimali
08. 11. 2011 10.05
Stranka je nizko, ker ljudje verjamejo raznim kljukcem tipa JJ in podobnim in pa nesposobnim novinrajem, ki so stranko po krivem očrnili. Toliko je bilo govora o aferi Ultra na koncu pa se je izkazalo da iz tega ni bilo nič. In SDS tabor je bil tako prizadet, da so celo priredili sklepe Petanove komisije, ki so jo sami nadzorovali. In ravno take stvari so znižale vrednost stranke Zares. Če pa dobro pogledaš programe strank pa hitro ugotoviš, da je ta od Zaresa najbolj realen in zares uresničljiv!
zalijanc
08. 11. 2011 08.08
škoda komentarja...
bukefal
07. 11. 2011 23.49
Zaresu tudi papež ne more več pomagati!!!